Σοκ στην Ισπανία: Η αδελφή του βασιλιά Φελίπε στο εδώλιο -Για πρώτη φορά γαλαζοαίματη παραπέμπεται σε δίκη - iefimerida.gr

Σοκ στην Ισπανία: Η αδελφή του βασιλιά Φελίπε στο εδώλιο -Για πρώτη φορά γαλαζοαίματη παραπέμπεται σε δίκη

Σοκ στην ισπανική μοναρχία: Ο Φελίπε στο θρόνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανής απόφαση στα ισπανικά χρονικά, καθώς μια γαλαζοαίματη παραπέμπεται για πρώτη φορά σε δίκη ως κοινή θνητή. Ισπανικό δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι επισημοποίησε τις κατηγορίες εις βάρος της πριγκίπισσας Κριστίνα των Βουρβόνων, αδελφής του νέου βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε του 6ου, και του συζύγου της στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τη διεξαγωγή δίκης η οποία αναμένεται να πλήξει περαιτέρω τη βασιλική οικογένεια.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, δικαστής Χοσέ Κάστρο, στην Πάλμα δε Μαγιόρκα, εξέδωσε το πόρισμα της έρευνάς του που περιέχει τις προτάσεις για άσκηση διώξεων και το πλήρες κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο η Ινφάντα Κριστίνα κατηγορείται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και φοροαπάτη. Αυτό ήταν ένα από τα τελευταία βήματα στην υπόθεση, προτού αρχίσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δίκης.

Ο σύζυγός της, πρώην παίκτης του χάντμπολ Ινάκι Ουρντανγκαρίν, καθώς και ο πρώην συνεταίρος του κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν έξι εκατομμύρια ευρώ από κρατικές χρηματοδοτήσεις στη μη κυβερνητική οργάνωση Noos που διηύθυναν. Οι αποφάσεις -επί των οποίων μπορεί να ασκηθεί έφεση προτού αρχίσει δίκη- ανακοινώθηκαν σχεδόν μία εβδομάδα μετά την παραίτηση από τον θρόνο του βασιλιά Χουάν Κάρλος και την διαδοχή του από τον γιό του, τον πρίγκιπα Φελίπε, σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η εικόνα της μοναρχίας η οποία έχει αμαυρωθεί από σκάνδαλα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το παλάτι, σε μια προσπάθεια να περισώσει ό,τι μπορεί από την καταρρακωμένη εικόνα του, είχε αποκλείσει εδώ και πολλούς μήνες την Κριστίνα από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις. Η πριγκίπισσα μάλιστα δεν παρευρέθη καν στη στέψη του αδερφού της. Ο νέος βασιλιάς Φελίπε πάντως, ξεκινά τη θητεία του μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό κοινωνικό και οικογενειακό πλαίσιο. Ο γαμπρός του είναι χαρακτηρισμένος απατεώνας με βούλα, η αδερφή του πιθανότατα θα δικαστεί για διαφθορά, ενώ αναμένεται και η απόφαση του ισπανικού κοινοβουλίου για την άρση της ασυλείας του πατέρα του, του Χουάν Κάρλος. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο πρώην βασιλιάς κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνες για τις δικές του ύποπτες οικονομικές δοσοληψίες, αλλά και με το αίτημα για τεστ πατρότητας από ένα άντρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του.

Φωτογραφίες: Www.rtve.es, www.hola.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ