Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άρχισε ξανά η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με την απολογία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Συγκεκριμένα, μετά από 10 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε «παγώσει», ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου αλλά και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, θα βρεθεί και πάλι η κατηγορούμενη σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, αλλά και ο Κώστας Μπαρμπαρούσης.

Η βουλευτής της Χρυσής Αυγής καλείται να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός απροόπτου, λοιπόν, η Ελένη Ζαρούλια θα απολογηθεί και με δεδομένο ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αναμένεται να δώσει μάχη ώστε να πείσει ανακρίτριες και εισαγγελέα πως δεν υπάρχει λόγος να οδηγηθεί στη φυλακή.

Η σημερινή θα είναι η τρίτη φορά που η Ελένη Ζαρούλια θα περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου. Την τελευταία, μάλιστα, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει την απολογία της, ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, μέσω του συνηγόρου του, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του εισαγγελέα μπλοκάροντας την ανάκριση. Ήταν η τρίτη αίτηση εξαίρεσης που έφτασε στο συμβούλιο Εφετών και απορρίφθηκε. Πρόκειται για την αίτηση που είχε κατατεθεί μετά τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του Στάθη Μπούκουρα, ότι χρησιμοποιήθηκαν «μέθοδοι Ιεράς Εξέτασης στο πρόσωπο του εντολέα του Στάθη Μπούκουρα». Στο σκεπτικό τους, χθες, οι δικαστές έκαναν ξεκάθαρα λόγο για αίτηση που «ασκήθηκε καταχρηστικά με στόχο την παρέλκυση της ανάκρισης».

Όσο για τη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, αυτή είναι η ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης την οποία αρνείται. Πάντως, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του φέρεται να είχε συμμετοχή σε συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες της οργάνωσης.

Η απολογία του Κώστα Μπαρμπαρούση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η Ελένη Ζαρούλια αναμένεται να δει τις ανακρίτριες στις 12 το μεσημέρι.

Έξω από το εφετείο έχει συγκεντρωθεί ομάδα οπαδών της Χρυσής Αυγής, αλλά και κάποιοι βουλευτές της οργάνωσης.

Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ελένη Ζαρούλια, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος

Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Δημήτρης Κουκούτσης

Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ενώπιον των ανακριτριών για τρίτη φορά η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ηλίας Κασιδιάρης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ