Προφυλακιστέα τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Noor One» που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Προφυλακιστέα τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Noor One» που έφερε τα ναρκωτικά στην Ελλάδα

Καρτέλ ηρωίνης: Προφυλακιστέα τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Noor One» που
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ίδιοι αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στην υπόθεση του καρτέλ ηρωίνης, που έφερε στην Ελλάδα περίπου δύο τόνους ναρκωτικών, αλλά δεν έπεισαν τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Ετσι, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Noor One» κρίθηκαν προφυλακιστέα.

Πρόκειται για το μηχανικό και τρεις ναύτες- όλοι τους Ινδοί- που ανήκουν στο πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου που βρίσκεται στο επίκεντρο του κυκλώματος ηρωίνης το οποίο έφερε στην Ελλάδα σχεδόν δύο τόνους ηρωίνης, που βρέθηκαν σε αποθήκες στο Κορωπί και στη βίλα της Φιλοθέης.

Δύο από τα έξι μέλη του πληρώματος που οδηγήθηκαν την Τρίτη στα δικαστήρια δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου την Τετάρτη στον τρίτο τακτικό ανακριτή. Την ίδια ημέρα θα απολογηθεί και ο 47χρονος Ιρανός, ο μοναδικός που ήθελε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Πρόκειται για τον άνδρα που φέρεται να δήλωσε ότι το «Noor One» παρελαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα, μεταξύ Πακιστάν και Ομάν, από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε και ο ίδιος στο δεξαμενόπλοιο ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης. Ρόλος για τον οποίο θα εισέπρατε περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος αναμενόταν να προσαχθεί και αυτός την Τρίτη στα δικαστήρια, αλλά ζήτησε προθεσμία για το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί και ο 32χρονος Ελληνας που κατηγορείται ότι βοήθησε στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Στην υπόθεση εμπλεκονται 14 άτομα. Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ο 47χρονος Ιρανός και δύο Ελληνες, ο 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που εμφανίζεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο 42χρονος Ινδός πλοίαρχος του πλοίου- που αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη- στις 22 Ιουνίου προσπάθησε να παραλάβει το φορτηγό με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες, καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά. Μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε το μεσημέρι, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ντίζελ κίνησης. Η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο θα γίνει το πρωί της Τετάρτης, αφού το δεξαμενόπλοιο μετακινηθεί δυτικότερα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ