Παραγράφονται οι παρακαταθήκες που είναι αζήτητες από το 1989 - iefimerida.gr

Παραγράφονται οι παρακαταθήκες που είναι αζήτητες από το 1989

Παραγράφονται οι παρακαταθήκες που είναι αζήτητες από το 1989
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προθεσμία δύο μηνών έχουν όσοι διεκδικούν αυτούσιες ή χρηματικές παρακαταθήκες που χρονολογούνται πριν από τον Ιανουάριο του 1989. Αν δεν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε αυτό το διάστημα, τότε αυτές θα παραγραφούν ή θα εκποιηθούν υπέρ του Ταμείου- στην περίπτωση των αυτούσιων.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία παραγραφής εξαιρούνται οι παρακαταθήκες που προέρχονται από αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις. Από το 1878 έως σήμερα, μόνο μια φορά, το 1984, το Ταμείο προέβη στην κήρυξη ως αζήτητων των αυτούσιων παρακαταθηκών της περιόδου 1878- 1920. Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ανεξόφλητες αυτούσιες παρακαταθήκες, από το 1920 έως σήμερα, δεν έχουν αξιοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει και τις ανεξόφλητες χρηματικές παρακαταθήκες που παραμένουν στο ταμείο εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το πόρισμα που προέκυψε από την καταγραφή και εκτίμηση των παρακαταθηκών, υπάρχουν 36.172 αυτούσιες στο Ταμείο. Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών θα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του και σε δύο εφημερίδες πρόσκληση για να υποβάλουν αίτηση απόδοσής τους όσοι έχουν αποδεικτικά στοιχεία. Η πρόσκληση θα επαναληφθεί και μετά θα αρχίσει να «τρέχει» η δίμηνη προθεσμία. Η πρόσκληση θα αναρτηθεί και σε όλα τα καταστήματα του Ταμείου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ