Επέστρεψαν στο κράτος 33,8 εκατ. ευρώ από εγκληματικές ενέργειες -Πού θα δοθούν - iefimerida.gr

Επέστρεψαν στο κράτος 33,8 εκατ. ευρώ από εγκληματικές ενέργειες -Πού θα δοθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε ότι μόνο μέσα σε λίγους μήνες από τη σύσταση του ειδικού σχετικού λογαριασμού για ποσά που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες στην Τράπεζα της Ελλάδος, το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται σε 33,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα με την τροπολογία που θα κατατεθεί τα συγκεκριμένα ποσά θα αποδίδονται άμεσα στην κοινωνία και θα μπορούν να εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως έσοδα για την ενίσχυση της παιδείας, της έρευνας, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θα προβλέπεται επίσης διαδικασία άμεσης μεταφοράς τυχόν αδιάθετων πιστώσεων ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη και στοχευμένη αξιοποίηση των ποσών που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ