Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες]

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για να περάσει κανείς έστω κι ένα Σαββατοκύριακο σε κάποια από αυτές τις πόλεις, πρέπει να έχει συγκεντρώσει γερές οικονομίες. Για να μείνει πάνω από μια εβδομάδα, θα πρέπει πρώτα να κερδίσει το Λότο. Ο λόγος για τις 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όπου το απλό εισιτήριο στο μετρό κοστίζει 5,8 ευρώ, ένα κοκτέιλ μπορεί να φτάσει τα 20 ευρώ κι ένα κλαμπ σάντουιτς στο ξενοδοχείο τα 28!

Η έγκυρη ταξιδιωτική ιστοσελίδα Trip Advisor, αφού έβγαλε την περασμένη εβδομάδα τις 10 φτηνότερες πόλεις στον κόσμο συγκρίνοντας τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν δυο άτομα για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, δείπνο, ποτό και ταξί για τη μεταφορά από και προς στο αεροδρόμιο, τώρα παρουσιάζει τις 10 ακριβότερες. Εκεί όπου μια σύντομη διαμονή μπορεί να κοστίσει μια μικρή περιουσία. Τα χειρότερα (ανάμεσα στα ήδη κακά) νέα είναι ότι οι 7 από τις 10 πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο βρίσκονται στην Ευρώπη...

Λονδίνο: Ο ακριβότερος προορισμός του κόσμου μακράν. Ενα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και μια έξοδος στην πόλη θα κοστίσουν 380 € και το απλό εισιτήριο του μετρό 5,8 €.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Παρίσι: Εδώ η διαμονή και το φαγητό είναι κάπως πιο προσιτά, το ποτό όμως, «τσούζει». Στην Πόλη του Φωτός ένα απλό μαρτίνι κοστίζει 20 €.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Νέα Υόρκη: Στην πόλη με τις εξοργιστικά υψηλές τιμές των ξενοδοχείων, η μέση χρέωση σε δωμάτιο 4 αστέρων ξεπερνά τα 250 € τη βραδιά.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στοκχόλμη: Στην πόλη με τα ακριβότερα εστιατόρια, ένα δείπνο για δύο κοστίζει όσο ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο σε μια ασιατική πόλη σαν το Ανόι.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Όσλο: Στο φαγητό και στο ξενοδοχείο ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και στην πρωτεύουσα της γειτονικής Σουηδίας. Αυτό όμως που «σκοτώνει» κυριολεκτικά είναι το ταξί. Για μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων το ταξίμετρο θα γράψει 38 €.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ζυρίχη: Εδώ ένα σαββατοκύριακο για δύο -με διαμονή μιας νύχτας, φαγητό, ποτό κ.λπ., θα στοιχίσει 385 €. Χωρίς τα αεροπορικά.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Κοπεγχάγη: Πανέμορφη και ανθρώπινη πόλη, αλλά... «τσιμπάει». Το ακριβότερο φρέσκο ψάρι στην Ευρώπη και μερικά από τα ακριβότερα εστιατόρια στον κόσμο ανεβάζουν και εδώ τον πήχυ σε δυσθεώρητα ύψη για τον επισκέπτη.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ελσίνκι: Μία από τις καλύτερες χώρες του κόσμου να ζει κανείς, αλλά και μία από τις πρωτεύουσες με τα ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων. Ειδικά το room service ξεπερνά κάθε όριο αφού ένα απλό club sandwich στο δωμάτιο θα χρεωθεί 28 ευρώ.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Τορόντο: Ανέβηκε επτά θέσεις σε σχέση με πέρσι και όχι άδικα, αφού ένα μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου αγγίζει τα 200 € τη βραδιά.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Σίδνεϊ: Όχι τόσο ακριβό όσο πέρσι, έπεσε τέσσερις θέσεις, αλλά, παρόλα αυτά διατηρεί τη θέση του στη δεκάδα των ακριβότερων του κόσμου.

Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο -Διακοπές μόνο για πλούσιους [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ