Η Telegraph τα βάζει με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο: Δίνει οδηγίες για το πως στήνεται ένα παιχνίδι

Η βρετανική Daily Telegraph ήταν εκείνη που «σήκωσε» το θέμα με την πιθανότητα χειραγώγησης κάποιων -επιλεγμένων- παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Τώρα προχωράει ακόμα περισσότερο και δίνει τις... απαραίτητες συμβουλές σε όσους επιθυμούν στο μέλλον να στήσουν ένα ματς. Όχι μόνο στο Μουντιάλ, αλλά σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι οδηγίες προς... ναυτιλλομένους είναι απλές και συγκεκριμένες και όποιος τις ακολουθήσει κατά γράμμα, θα κάνει το μεγάλο κόλπο. Φυσικά η Telegraph δεν έχει σκοπό να κάνει τους αναγνώστες της επιτήδειους, αλλά να τους δείξει πόσο εύκολο είναι -τελικά- να στήσεις ένα μεγάλο ματς.

Έχουμε και λέμε:

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι έναν «διαμεσολαβητή», ο οποίος στην περίπτωση του σκανδάλου που αποκάλυψε η Daily Telegraph ήταν ο αναγνωρισμένος από την FIFA ατζέντης, Κρίστοφερ Φορσάιθ.

Ο «διαμεσολαβητής» θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνωριμίες προκειμένου να σας φέρει σε επαφή με τους διαιτητές της εκάστοτε ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο σύνδεσμος του ερευνητή της αγγλικής εφημερίδας ήταν ο Ενκέτια, ο οποίος εργάζεται στην Ομοσπονδία της Γκάνας και έκανε την επαφή με τον πρόεδρο, Ενιαντάκι.

Αν έχει φτάσει κανείς σε αυτό το σημείο, το μοναδικό που θα χρειαστεί είναι χρήματα Στην περίπτωση που δεν έχουν χρηματιστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές, ο πιο απλός τρόπος για να «στήσεις» έναν αγώνα είναι να φέρεις με τα μέτρα σου τον διαιτητή και τους βοηθούς. Η διφθορά των διαιτητών κατά τα φαινόμενα είναι τόσο εύκολη σαν να κοιτάς την ώρα στο ρολόι σου.

«Η πιο εύκολη απ' όλες τις δουλειές είναι η χειραγώγηση των διαιτητών των αγώνων», είπε χαρακτηριστικά ο Φορσάιθ, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου είναι ρητός και απαράβατος(;): "Καμία ομάδα, πρωτάθλημα ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να παρέμβει στη διαδικασία επιλογής των διαιτητών».

Έπειτα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, παρουσία φυσικά και του συνδέσμου σας, όπου θα πρέπει να πληρώσετε για να επιλέξετε τους διαιτητές της αρεσκείας σας για να "σφυρίξουν" στον αγώνα σας.

Η αμοιβή του ανθρώπου που σας έφερε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους θα είναι το λιγότερο 5.000 δολάρια ενώ το... κασέ του προέδρου της ομοσπονδίας και των συνεργατών του ανέρχεται στις 51.000 δολάρια. Από την τσέπη σας θα βγουν συνολικά περίπου 170.000-200.000 δολάρια αφού μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η αμοιβή των διαιτητών.

Αν κάποιος είναι περισσότερο μυημένος μπορει να ζητήσει τα πάντα από τον διαιτητή. Από το πόσα λεπτά θα κρατήσει καθυστερήσεις, αν θα καταλογίσει πέναλτι και οτιδήποτε άλλο επιθυμεί αυτός που δίνει τα χρήματα και κινεί τα νήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ