Πρόκληση στην Αρτα: Βάνδαλοι γκρέμισαν το ιστορικό γλυπτό του «Εύζωνα» στην είσοδο της πόλης - iefimerida.gr

Πρόκληση στην Αρτα: Βάνδαλοι γκρέμισαν το ιστορικό γλυπτό του «Εύζωνα» στην είσοδο της πόλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής έχει προκαλέσει η πράξη αγνώστων βανδάλων που γκρέμισαν ανδριάντα που βρισκόταν στην είσοδο της Άρτας.Πρόκειται για το ορειχάλκινο γλυπτό του «Τσολιά του 17» που είχε τοποθετηθεί πριν 46 χρόνια στην πόλη της Άρτας και είχε κατασκευαστεί το 1996 από τον γλύπτη Λευτέρη Βαλάκα.Οι κάτοικοι της Άρτας τον αποκαλούσαν «Εύζωνα».

Σε ανακοίνωση του ο δήμος χαρακτήρισε την πράξη «καταδικαστέα» ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται «τέτοιες πράξεις, δεν μπορεί παρά να μας προξενούν θλίψη και ανησυχία. Είμαστε βέβαιοι ότι εκφράζουμε το συναίσθημα των Δημοτών μας και ευχόμαστε να μην υπάρχουν τέτοια γεγονότα στο μέλλον. Οι Αρτινοί πολίτες, είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά και θα την διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο».

Οι φθορές που έχει υποστεί το άγαλμα είναι μικρές και μόλις επισκευαστεί θα επανατοποθετηθεί στο ίδιο σημείο.Ο Δημάρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης σκοπεύει να καταθέσει άμεσα μήνυση κατά αγνώστων.

φωτογραφία:epiruspost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άρτα βάνδαλοι Γκρέμισαν Εύζωνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ