Οι πιο μισητές επιτυχίες -Τραγούδια που λατρεύει ο κόσμος, αλλά τα σιχαίνονται τα συγκροτήματα που τα ερμήνευσαν - iefimerida.gr

Οι πιο μισητές επιτυχίες -Τραγούδια που λατρεύει ο κόσμος, αλλά τα σιχαίνονται τα συγκροτήματα που τα ερμήνευσαν

Οι πιο μισητές επιτυχίες -Τραγούδια που λατρεύει ο κόσμος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος τα αναγνωρίζει από τις πρώτες νότες της εισαγωγής, ξέρει τους στίχους ή σιγοσφυρίζει το ρυθμό τους. Είναι τραγούδια που έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη και αποτελούν τις μεγαλύτερες ίσως επιτυχίες κάποιων συγκροτημάτων. Μόνο που δεν τα εκτιμούν όλοι. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί τους τα σιχαίνονται.

Μπορεί χιλιάδες να έχουν χοροπηδήξει στο ρυθμό του «Smells like Teen Spirit» ή του «Fight for your right», ή να έχουν ζήσει ρομαντικές στιγμές με το «Stairway to Heaven», αλλά μόνο την εκτίμηση των Nirvana, των Beastie Boys ή των Led Zeppelin δεν κέρδισαν. Αντιθέτως, οι τελευταίοι χλευάζουν τους θαυμαστές τους που λάτρεψαν αυτά τα τραγούδια. Είναι οι επιτυχίες τις οποίες απεχθάνονται οι δημιουργοί τους και η εφημερίδα Guardian κατέγραψε τα πέντε πιο μισητά, για τα συγκροτήματα που τα τραγούδησαν.

Radiohead- Creep
Το απεχθάνονταν πριν καν κυκλοφορήσει, το 1992. Ο Τζόνι Γκρίνγουντ μάλιστα προσπάθησε ακόμη και να το σαμποτάρει κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης. Ο Τομ Γιορκ το αποκαλούσε «Crap» (αηδία) και δεν δίσταζε να βρίζει όποιον το ζητούσε. Σε μία συναυλία στο Μόντρεαλ, όταν ένας θαυμαστής ζήτησε να παίξουν το Creep, εκείνος του απάντησε «άντε γ@@@σου, το βαρεθήκαμε».

Led Zeppelin- Stairway to Heaven
Για πολλούς, είναι ένα από τα πιο διαχρονικά που έχουν γραφτεί και μάλιστα υπήρξε η αφορμή για να μάθουν κιθάρα. Ο Ρόμπερτ Πλαντ που το έγραψε όμως δεν συμφωνεί μαζί τους. Συγκεκριμένα, το μισεί. «Θα έβγαζα εξανθήματα αν έπρεπε να το παίζω σε κάθε σόου», έχει παραδεχτεί. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει δωρεά σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό του Ορεγκον, όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει ποτέ το Stairway to Heaven στον αέρα!

Nirvana- Smells Like Teen Spirit
Η απρόσμενη επιτυχία αυτού του τραγουδιού εκτόξευσε το άλμπουμ «Nevermind» στην κορυφή των τσαρτ. Ισως για αυτό ο Κερτ Κομπέιν είχε πει στο Rolling Stone ότι ήταν «σχεδόν ντροπιαστικό να το παίζω. Ολοι έχουν επικεντρωθεί σε αυτό το τραγούδι τόσο πολύ». Ο Κομπέιν είχε αρνηθεί να το παίξει αρκετές φορές σε εμφανίσεις του συγκροτήματος. «Μετά βίας το αντέχω, ειδικά σε μία κακή νύχτα σαν κι αυτή», είχε πει μία φορά.

Oasis- Wonderwall
Είναι ίσως η μακροβιότερη επιτυχία του, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Λίαμ Γκάλαχερ να το μισεί. Μάλιστα, σε συνέντευξη που είχε δώσει για την κυκλοφορία του άλμπουμ «Dig Out Your Soul», το 2008, είχε πει «Τουλάχιστον δεν υπάρχει Wonderwall σε αυτό. Δεν αντέχω αυτό το γ@@@νο τραγούδι. Κάθε φορά που το λέω θέλω να βάλω φίμωτρο. Το κακό είναι ότι είναι μία μεγάλη μας επιτυχία. Πάμε στις ΗΠΑ και μας λένε ''Είσαι ο κ. Wonderwall;''. Σου έρχεται να ρίξεις μπουνιά!». Βέβαια, παρότι το σιχαίνεται, όχι μόνο το έπαιξε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αλλά αναγκάστηκε να ζητήσει την άδεια του αδερφού του Νόελ Γκάλαχερ- με τον οποίο έχουν τραγικές σχέσεις- για να το κάνει.

Beastie Boys- Fight For Your Right (To Party)
Είναι το τραγούδι που τους άνοιξε τις «πόρτες» του MTV, αλλά το έχουν... αποκηρύξει δημόσια και αρνούνταν να το παίξουν σε συναυλίες μετά από το 1987. Στόχος τους ήταν να γράψουν μία παρωδία για τα τραγούδια των πάρτι, αλλά κατέληξε να είναι ένα από αυτά. «Δεκάδες τύποι το τραγουδάνε και αγνοούν ότι τους κοροϊδεύει!», έχει δηλώσει ο Mike D. Μάλιστα, στο «The Sounds of Science», την πρώτη τους ανθολογία, δεν δίστασαν να γράψουν στα σχόλια ότι το συγκεκριμένο τραγούδι «είναι χάλια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ