Βολές Μεταξά κατά Κάντα για τα εξοπλιστικά προγράμματα -Τι είπε για τις offshore εταιρείες - iefimerida.gr

Βολές Μεταξά κατά Κάντα για τα εξοπλιστικά προγράμματα -Τι είπε για τις offshore εταιρείες

Βολές Μεταξά κατά Κάντα για τα εξοπλιστικά προγράμματα -Τι είπε για τις offshore
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ήδη προφυλακισμένο Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε μίζες που υπερβαίνουν τα 10.000.000 ευρώ, έριξε τη λίθο του... αναθέματος ο συγκατηγορούμενός του, Σπύρος Μεταξάς, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε 3 δικογραφίες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς φέρεται ότι είναι το πρόσωπο που βοήθησε τον Κάντα να ανοίξει off-shore εταιρείες και να νομιμοποιήσει τις μίζες από τις συμβάσεις που υπέγραφε.

Ο Σπύρος Μεταξάς, χαρακτηρίζει στο υπόμνημά του τον κ. Κάντα ως «μετανοούσα Μαγδαληνή» και ότι εφευρίσκει εξιλαστήρια θύματα για να μετακυλήσει αλλού τις ευθύνες του. Ο κ. Μεταξάς υποστηρίζει ότι ο κ. Κάντας είχε ήδη ανοίξει 3 off-shore πριν προσεγγίσει τον ίδιο, και πως ουδέποτε τον είχε ενημερώσει για την παράνομη προέλευση των χρημάτων του, ούτε όμως για το ότι είχε διατελέσει πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών.

«Η αλήθεια είναι ότι αφενός μεν δεν είχα ιδέα για την παράνομη προέλευση των χρημάτων του, ώστε έχω λόγο να μεριμνήσω για την νομιμοποίησή τους. Εξάλλου, ο ίδιος είχε οργανώσει την περιουσία του σε offshore εταιρείες πολύ πριν τη συνεργασία μας (βλ. “Levolazi Corporation”, “Kourkoumpini Corporation”, “Jokum Investments”, ας), με σκοπό –όπως ο ίδιος κατ’ επανάληψη δήλωνε– τη ρύθμισή της μετά θάνατον και τη διανομή της στη γυναίκα του και τον υιό του.

Περαιτέρω, ως πολύ έμπειρος και ο ίδιος περί τις επενδύσεις και τα χρηματοοικονομικά εν γένει (ήταν εξάλλου καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!), δεν μπορεί να μη γνώριζε ότι τα ίχνη των τραπεζικών κινήσεων δεν εξαφανίζονται (καθώς παραμένουν στα ηλεκτρονικά αρχεία τραπεζών και μεσαζόντων στο διηνεκές) ούτε μπορεί να είχε την ψευδαίσθηση ότι με τη σύσταση των ως άνω νομικών προσώπων θα παρέμενε στο απυρόβλητο. Η ίδια η εξέλιξη των πραγμάτων άλλωστε, το επιβεβαιώνει», λέει μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μεταξάς.

Ο Σπύρος Μεταξάς αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στους ανακριτές κ. Μαλλή και κ. Γεωργουλέα, ενώ μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράττη του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ