Εκτός βρετανικής αγοράς το γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας χρεών -Αναστέλλονται οι online πωλήσεις - iefimerida.gr

Εκτός βρετανικής αγοράς το γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας χρεών -Αναστέλλονται οι online πωλήσεις

Εκτός βρετανικής αγοράς το γραφείο της Airfasttickets εξαιτίας χρεών -Αναστέλλον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ, τη Διεθνή Ενωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association-ΙΑΤΑ), βρίσκεται η Airfasttickets μετά την απόφαση της Ενωσης την περασμένη εβδομάδα να βγάλει το ταξιδιωτικό γραφείο εκτός βρετανικής αγοράς.

Το Travel Weekly αναφέρει σε δημοσίευμά του πως έχει περιέλθει σε γνώση του επιστολή της ΙΑΤΑ που έστειλε στις 18 Ιουνίου στις αεροπορικές εταιρείες που είναι συμβεβλημένες με την airfasttickets λέγοντάς τους ότι η τελευταία οφείλει το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Η επιστολή αναφέρει ότι η εταιρεία έχει τεθεί εκτός αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της αδυναμίας της να κάνει τις πληρωμές της εντός τον προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Οπως συμειώνει το Τravel Weekly επικαλούμενο την ΙΑΤΑ η airfasttickets τα ποσά που βρίσκονται σε κίνδυνο φθάνουν τα 14 εκατ. στη βρετανική αγορά, τα 22 στη γερμανική και τα 9 στην ελληνική.

«Εκτός από το να τη θέσουμε εκτός αγοράς στη Μεγάλη Βρετανία, έχουμε προχωρήσει σε αναστολή πώλησης εισιτηρίων σε Ελλάδα και Γερμανία, λόγω της κοινής ιδιοκτησιακής δομή των οργανισμών αυτών», συνεχίζει η επιστολή.

Σε δήλωση που έστειλε, κατόπιν πολλών σχετικών αιτημάτων, στο Travel Weekly η Αirfasttickets αναφέρει: «Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής και τα ομόλογα/εγγυητικές ως αποτέλεσμα της ταχύτατης και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η εταιρεία παραμένει σταθερή οικονομικά και η επιχειρηματική μας δράση συνεχίζεται κανονικά».

Την Παρασκευή, προσθέτει το Travel Weekly ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airfasttickets Νικόλαος Κοκλόνης, είπε ότι τα χρήματα που όφειλε η εταιρεία βρίσκονται στην τράπεζα και ότι οι συζητήσεις με την ΙΑΤΑ συνεχίζονται.

Πρόσθεσε, επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι η επιχείρηση έχει αποφασίσει να δουλεύει εκτός ΙΑΤΑ από τον Ιούλιο σε Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία. Πρόσθεσε επίσης, ότι η ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας τους τελευταίους μήνες οδήγησε την ΙΑΤΑ στο να της ζητήσει να αυξήσει το το αποθεματικό ασφαλείας στην τράπεζα από τα 11 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ. «Είμαστε μια διεθνής εταιρεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», προσέθεσε. «Εχουμε αποφασίσει ότι στην βρετανική αγορά είναι καλύτερο να συνεργαστούμε με διεκπαιραιωτές για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».

Ο κ. Κοκλόνης, συνεχίζει το Travel Weekly, προσέθεσε ότι η ταχεία ανάπτυξη της Airfasttickets έθεσε σε δοκιμασία τις υπηρεσίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και έψαχνε να βρει περισσότερους ανθρώπουν να δουλέψουν στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας στη βάση της στο Ακτον.

Στην επιστολή της ΙΑΤΑ σημειώνεται επίσης, καταλήγει το Travel Weekly, ότι «συνεχίζουμε να είμαι σε στενή επαφή καθημερινά με τη διοίκηση του ομίλου προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση γαι τη διευθέτηση όλων των εκκρεμμών ποσών και θα διερευνήσει όλες τις επιλογές επιστροφής».

Airfasttickets: Ανακριβή τα δημοσιεύματα -Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Με ανακοίνωση απάντησε στα δημοσιεύματα η airfasttickets αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην οποία σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή.

«Με αφορμή αναπαραγωγή δημοσιεύματος, σχετικά με την υποτιθέμενη κίνηση της ΙΑΤΑ εναντίoν της εταιρείας, για διεκδίκηση καθυστερούμενων πληρωμών ύψους 45 εκατ. ευρώ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Το δημοσίευμα είναι ανακριβές, διότι καμία αναστολή online πωλήσεων δεν υφίσταται και όλα τα site των εταιρειών του Ομίλου, σε όλες τις χώρες, λειτουργούν κανονικά.

Δεν υφίσταται ληξιπρόθεσμη οφειλή της Airfasttickets σε κανέναν προμηθευτή.

Στη Μεγάλη Βρετανία, δραστηριοποιείται θυγατρική εταιρεία της Airfasttickets International. Παρ' όλα αυτά ούτε για εκείνη ούτε για κάποια άλλη εταιρεία του Ομίλου υφίστανται οικονομικές εκκρεμότητες, για τις οποίες να έχει περάσει το νόμιμο χρονικό διάστημα τακτοποίησής τους.

Ουδέποτε, πόσο μάλλον τις τελευταίες 50 μέρες, δεν έχει τεθεί έλεγχος στις συναλλαγές της Airfasttickets. Η επικοινωνία η οποία έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ της ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ΙΑΤΑ αφορούσε στην παράταση των εγγυητικών επιστολών, λόγω της δυναμικής αύξησης των πωλήσεων της Airfasttickets, η οποία έφτασε το 1.937% στο διάστημα 2013-2014. Με βάση το συμβόλαιο της Airfasttickets με την ΙΑΤΑ, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και 60 ημέρες παράταση πληρωμής.

Όσον αφορά τις πωλήσεις της Airfasttickets, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αυτές είναι πολύ περισσότερες από ότι αναφέρεται στο δημοσίευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ