Πανικός στις ΗΠΑ: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Βιρτζίνια - iefimerida.gr

Πανικός στις ΗΠΑ: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Βιρτζίνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 20.51 ώρα Ελλάδας, σημειώθηκε μεγάλος σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Βιρτζίνια. Προληπτικά εκκενώνονται κτίρια στη Νέα Υόρκη, ενώ εκκενώθηκαν το Καπιτώλιο και το Πεντάγωνο.

Το αμερικανικό γεωλογικό ισντιτούτο, αναφέρει ότι το εστιακό βάθος είναι μόλις 1 χιλιόμετρο και η ένταση 5, 9 Ρίχτερ, αλλά κάποιοι κάνουν λόγο για 6 Ρίχτερ. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και έγινε αισθητή στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και τη Βόρεια Καρολίνα. Επίσης τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν ότι τον σεισμό ένιωσε και ο πρόεδρος Ομπάμα που κάνει τις διακοπές του στο Martha's Vineyard, ενώ το Fox news αναφέρει πως έπεσαν τα κάδρα και οι πίνακες μέσα στο Καπιτώλιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η περιοχή στην οποία σημειώθηκε ο σεισμός δεν είναι σεισμογενής καθώς ο τελευταίος μεγάλος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή ήταν το 1875 και είχε ένταση μόλις 4,8 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή σημαντικές ζημιές στην Ουάσιγκτον μετά από το σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών που έγινε αισθητός στην πόλη και στις γύρω περιοχές, έγινε γνωστό μέσω του Twitter από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και την πυροσβεστική.

Στο μεταξύ, όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι και το Νιούαρκ έχουν καθυστέρηση, καθώς οι αρχές ελέγχουν τους αεροδιάδρομους και τους πύργους ελέγχου, οι οποίοι έχουν εκκενωθεί.

«Ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία. Μιλάμε για ώρες, όχι για αργότερα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι.

Επαναλήφθηκαν οι πτήσεις μετά την καθυστέρηση λόγω του σεισμού

Οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι και Νιούαρκ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, επαναλήφθηκαν σήμερα μετά την καθυστέρηση που προκλήθηκε λόγω του σεισμού που έπληξε Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχής του λιμένος της Νέας Υόρκη και του Νιου Τζέρσεϊ.

Οι αρχές καθυστέρησαν προσωρινά τις πτήσεις, για να επιθεωρήσουν τους διαδρόμους και τους πύργους ελέγχου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στην Ουάσινγκτον ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός, το υψηλότερο κτίριο της πόλης, υπέστη ζημιές από τον σεισμό, καθώς τρεις διακοσμητικοί πυργίσκοι του κεντρικού πύργου (καμπαναριό) του κτιρίου αποκολλήθηκαν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Ο Ρίτσαρντ Ουάινμπεργκ, διευθυντής επικοινωνίας στον Επισκοπικό καθεδρικό ναό, είπε ότι ένας τέταρτος πυργίσκος έχει πάρει κλίση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει. Ο κεντρικός πύργος του κτιρίου, που έχει ύψος 30 ορόφων, υπέστη επίσης μικρές ζημιές στην δομή του. Άλλες ζημιές που αναφέρθηκαν από το σεισμό σημειώθηκαν στην πρεσβεία του Ισημερινού, σύμφωνα με ηχογραφημένο μήνυμα από την πυροσβεστική υπηρεσία και την αρμόδια υπηρεσία EMS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ