Σε «μυστικό» αγοραστή κατέληξε το ονειρεμένο σπίτι του Γουόλτ Ντίσνεϊ [εικόνες]

Μυστικός διεθνής αγοραστής «χτύπησε» και έκανε δικό του το σπίτι του «Μίκι Μάους» έναντι 74 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την οικία Κάρολγουντ, στο Λος Αντζελες, που επί πολλά χρόνια στέγαζε την προσωπική Ντίσνεϊλαντ του «πατέρα» των πιο φημισμένων παιδικών ηρώων.

Η περουσία ανήκε τα τελευταία χρόνια στον Γκάμπριελ Μπρένερ, που την αγόρασε μετά το θάνατο της Λίλιαν Ντίσνεϊ και το 2001 έχτισε την υπερπολυτελή οικία που διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια και 17 μπάνια.

Έχει, επίσης, δύο δωμάτια «πανικού», γυμναστήριο, αίθουσα κινηματογράφου και κελάρι κρασιών, ενώ στις πύλες εισόδου φιγουράρει η εικόνα του Μίκι.Στα έγκατα της έπαυλης του Ντίσνεϊ γεννήθηκε η ιδέα του πρώτου θεματικού πάρκου ψυχαγωγίας. Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, που λάτρευε τις αμαξοστοιχίες, είχε ζητήσει την κατασκευή ενός μίνι σιδηροδρόμου για τρένα με ατμομηχανές στις υπόγειες εγκαταστάσεις του σπιτιού του. Εκεί μαζεύονταν και διασκέδαζαν τα παιδιά της γειτονιάς. Ο μίνι σιδηρόδρομος του Ντίσνεϊ διατηρείται μέχρι και σήμερα για μουσειακή χρήση.Στον κήπο της έπαυλης διατηρούνται και οι περίφημες τριανταφυλλιές που αγαπούσε και φρόντιζε η Λίλιαν Ντίσνεϊ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ