Η Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται δίχως φόβο: Οι έρωτες, τα πάθη και οι λύπες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Σοφία Λόρεν αποκαλύπτεται δίχως φόβο: Οι έρωτες, τα πάθη και οι λύπες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πάρα πολλά χρόνια εκδότες και πονηροί συγγραφείς την είχαν προσεγγίσει για να καταγράψουν την πολυτάραχη ζωή της. Εκείνη, όμως, αρνιόταν πεισματικά θέλοντας να κρατήσει τη ζωή της σε μια αχλή μυστηρίου και μύθου.

Τελικά η μεγάλη ντίβα του ιταλικού σινεμά (και όχι μόνο) αποφάσισε να γράψει μόνη της τη ζωή της εντός και εκτός των φώτων. Όπως γράφει η Καθημερινή, η Σοφία Λόρεν άλλαξε γνώμη και δέχθηκε οικειοθελώς να βουτήξει στο παρελθόν της και να αποκαλύψει κρυφές πτυχές της ζωής της.

Αυτό που την έκανε να... ταξιδεύσει πίσω στο χρόνο και να καταγράψει τη ζωή της , ήταν ένα κουτί στο βάθος της ντουλάπας της. Τι περιέχει αυτό το μυστηριώδες κουτί; Η ίδια αρνείται να αποκαλύψει και προτρέπει τους πάντες να διαβάσουν το βιβλίο που γράφει για να βρουν όλες τις απαντήσεις.

Με τον αγαπημένο της Κάρλο Πόντι

Αυτό θα κυκλοφορήσει από τον ιταλικό οίκο Rizzoli στις αρχές του φθινοπώρου. Στις 20 Σεπτεμβρίου, άλλωστε, η ίδια θα κλείσει τα 80 της χρόνια.

Θα γιορτάσει πιθανότατα τα γενέθλιά της μαζί με τους δύο γιους της -τον 46χρονο διευθυντή ορχήστρας Κάρλο Πόντι Τζούνιορ και τον 41χρονο σκηνοθέτη Εντοάρντο- και τα τέσσερα εγγόνια της, στο όμορφο σπίτι της, που είναι γεμάτο έργα τέχνης και λουλούδια, στη Γενεύη, με θέα στη λίμνη Λεμάν. Και μάλλον θα μαγειρέψει η ίδια για την οικογένειά της, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες. Δεν αποκλείεται να φτιάξει και τη σπεσιαλιτέ της: «Peperoni della Mamma» (πεπερόνι της μαμάς). «Εχω συνδέσει αυτό το φαγητό με μια επίσκεψη της μητέρας μου στο σπίτι μας στη Ρώμη, στις αρχές του '70. Τότε έμαθα να το μαγειρεύω και πάντα μου προκαλεί συγκίνηση», έχει πει. «Εκείνες οι μέρες ήταν σαν μια γαστρονομική γιορτή ανάμεσα στις δυο μας. Οι συνταγές που μαζί δημιουργήσαμε ήταν μια επιπλέον εκπαίδευσή μου στην τέχνη της κουζίνας...»

Μετά τον θάνατο του Κάρλο Πόντι, του συζύγου της και διάσημου παραγωγού, το 2007, η Λόρεν κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις. Γι' αυτό και συζητήθηκε τόσο πολύ η φετινή της παρουσία στο Φεστιβάλ των Καννών, έπειτα από αρκετά χρόνια. Αλλά υπήρχε σοβαρός λόγος: η προβολή της νέας της ταινίας.

Με τον Έλβις Πρίσλεϊ

Στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, η Σοφία Λόρεν επέστρεψε στο πλατό για ένα μικρού μήκους φιλμ με σενάριο βασισμένο στην «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτό και σκηνοθέτη τον μικρό γιο της. «Είναι το δώρο μου προς τη Νάπολη, πάνω απ' όλα όμως ένας ύμνος για το κουράγιο και την αξιοπρέπεια των γυναικών. Η ηρωίδα που ενσαρκώνω δεν είναι θύμα, αλλά μια γυναίκα που μάχεται για τον έρωτά της», δήλωσε συγκινημένη στην Κρουαζέτ, όπου την υποδέχτηκαν με το σεβασμό που αρμόζει σε μια μεγάλη κυρία του κινηματογράφου.

Σύμβολο του σεξ, κομμάτι της ονειροφαντασίας εκατομμυρίων ανδρών και για πάρα πολλές δεκαετίες μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας, ο Σοφία Λόρεν, μπαίνει στη διαδικασία να γράψει για τη ζωή της που όμως πάντα ήταν ανεπιτήδευτη και μακριά από τη λογική μιας απρόσιτης σταρ του κινηματογράφου.

Όπως είπε κάποτε ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας Τζιανφράνκο Φερέ: «Η ομορφιά της είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά αυτός δεν είναι ο λόγος που έγινε σταρ. Η Σοφία είναι η τελευταία πραγματική ντίβα. Είναι εξαιρετική ηθοποιός αλλά και σπουδαία γυναίκα, γλυκιά και δυνατή μαζί, έξυπνη, με ταμπεραμέντο και χιούμορ - αρετές που αποτυπώνονται και στις ερμηνείες της. Δεν την αγαπήσαμε λοιπόν επειδή είναι όμορφη, αλλά επειδή είναι αληθινή». Η ίδια πάντως διατείνεται πως η ομορφιά της στηρίζεται και πηγάζει από τα... μακαρόνια!

«Ο,τι βλέπετε το χρωστάω στα σπαγκέτι», είχε δηλώσει κάποτε για τις καμπύλες της. Στις συνεντεύξεις της λέει ότι δεν έχει προβεί σε καμία αισθητική επέμβαση και πως τα μυστικά της ομορφιάς της είναι τρία: η αγάπη της για τη ζωή, οι μακαρονάδες και το παρθένο ελαιόλαδο όχι μόνο για τη διατροφή της, αλλά και για την ενυδάτωση της επιδερμίδας της. Μαζί με την άσκηση. «Πάντα ξυπνάω νωρίς το πρωί και σηκώνομαι από το κρεβάτι, ακόμη και αν θέλω να κοιμηθώ περισσότερο. Το να βρεις άλλοθι για να μην κάνεις γυμναστική είναι εύκολο. Εγώ καθημερινά περπατάω τουλάχιστον μία ώρα. Και δίνω κίνητρο στον εαυτό μου να το κάνει με τη σκέψη: ίσως μετά την επόμενη γωνία αντικρίσω κάτι πραγματικά όμορφο...»

Τι θα περιέχει άραγε η αυτοβιογραφία της; Το πρώτο σκούντηγμα προς την τέχνη της ηθοποιίας που της το έδωσε ο Ιταλός σκηνοθέτης Βιτόριο ντε Σίκα; Τα μυθικά ταξίδια στις ΗΠΑ; Τις πρώτες δυσκολίες στον απαιτητικό κόσμο του θεάματος; Τον έρωτα του Πίτερ Σέλερς; Ή τη μεγάλη μάχη των ΜΜΕ ανάμεσα σε εκείνη και την Τζίνα Λολομπρίτζιτα;

Λίγες καιρός απομένει μέχρι να μάθουμε τι περιέχει αυτό το κουτί στο βάθος της ντουλάπας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ