Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί μετά τη μείωση των εισφορών [πίνακας] - iefimerida.gr

Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί μετά τη μείωση των εισφορών [πίνακας]

Πως θα διαμορφωθούν οι μισθοί μετά από τη μείωση των εισφορών [πίνακας]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την 1η Ιουλίου έρχονται αλλαγές σε μισθούς και επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα, αφού αρχίζει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες. Συγκεκριμένα η μείωση για τους εργοδότες θα φτάνει τις 2,9 μονάδες και για τους εργαζόμενους τη μία μονάδα. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και όπως είναι λογικό θα φέρει και μία μικρή -στις περισσότερες περιπτώσεις οριακή- αύξηση του μισθού.

Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί μετά από τη μείωση των εισφορών

Πώς θα διαμορφωθούν οι μισθοί μετά τη μείωση των εισφορών [πίνακας] | iefimerida.gr 0

Ποιες εισφορές καταργούνται και ποιες μειώνονται

Καταργούνται η εργοδοτική εισφορά 1% υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων. Η κατάργηση των συγκεκριμένων εισφορών καταργεί και την καταβολή του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ και μόνο για φέτος προβλέπεται να δοθεί, για τελευταία φορά, το 50% της σχετικής παροχής στους περίπου 330.000 δικαιούχους. Καταργείται, ακόμη, η εισφορά 1% που κατέβαλε κάθε εργοδότης υπέρ του κλάδου στράτευσης του ΟΑΕΔ για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46% ( 0,24% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, 0,12% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας και η εισφορά του εργαζομένου στο 0,10% υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας). Μειώνεται, τέλος, η εισφορά του εργοδότη υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας σε χρήμα από 0,80% σε 0,25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ