Αποκάλυψη Γερμανού κατασκόπου: Ο Χίτλερ ήταν φοροφυγάς! [εικόνες] - iefimerida.gr

Αποκάλυψη Γερμανού κατασκόπου: Ο Χίτλερ ήταν φοροφυγάς! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το απόλυτο... δαιμονικό πνεύμα του 20ου αιώνα, ο Αδόλφος Χίτλερ, δεν ήταν μόνο ένας στυγερός δολοφόνος, αλλά και ένας κοινότατος φοροφυγάς!

Σε αυτή την αποκάλυψη προέβη ένας 90χρονος πρώην μυστικός πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Γερμανοερβραίος Γουίλ Χέρμαν Ρόθμαν, όπως γράφει, η Daily Mail, χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αποκαλύψει αυτή την κρυφή πτυχή της δραστηριότητας του Φύρερ. Και το έκανε τώρα δίνοντας συνέντευξη.

O Χέρμαν Ρόθμαν

Κάνει λόγο για εκτεταμένη φοροδιαφυγή του Χίτλερ μέσω των γραμματοσήμων που έφεραν το πρόσωπό του, αλλά και για κρυφούς λογαριασμούς που φτάνουν ακόμα και τα τέσσερα εκατομμύρια, σημερινά, ευρώ. Όσο για το ύψος της φοροδιαφυγής του φτάνει στα δυο εκατ. ευρώ.

Ο Χίτλερ διαχειριζόταν την εικόνα του όπως ήθελε. Τύπωνε το πρόσωπό του σε γραμματόσημα, πουλούσε το γνωστό βιβλίο του «Ο Αγών μου», αλλά για όλα αυτά αρνούνταν να αποδώσει στο ναζιστικό καθεστώς τους φόρους που του αναλογούσαν.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους κρυφούς λογαριασμούς του θα μπορούσαν οι συγγενείς του, ακόμα και τώρα όσοι είναι εν ζωή, να έχουν πρόσβαση σε αυτούς και φυσικά να πλουτίσουν ακόπως.

Όπως αποκαλύπτει ο Ρόθμαν μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στο Βερολίνο το 1945 ανακαλύφθηκε η διαθήκη του Χίτλερ, γραμμένη από τον ίδιο προφανώς λίγες ώρες πριν αφαιρέσει τη ζωή του. «Αυτά που βρήκαμε στη διαθήκη μας σόκαραν» λέει τώρα ο Ρόθμαν.

Το πρώτο κομμάτι της διαθήκης είναι ένας λίβελος κατά των Εβραίων και το δεύτερο μια ύστατη προσπάθεια να κρύψει τον παράνομο πλούτο του. Αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές ήταν έναν άνθρωπο φιλοχρήματο, παραδόπιστο, ικανό να μετέλθει όλων των τρόπων για να σώσει την παράνομη περιουσία του.

Στα χρόνια της παντοκρατορίας του διαχειριζόταν μαζί με τους διευθυντές και τους συμβούλους του, την εικόνα του ωσάν να ήταν μια... επιχείρηση και μέσω αυτής αποκόμιζε αμύθητα, για εκείνη την εποχή, ποσά. Μάλιστα, λέγεται πως για κάθε δημόσια εμφανίσή του πληρωνόταν... κανονικά!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Daily Mail Χίτλερ φοροφυγάς Ο Αγών μου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ