Η Audi προγραμματίζει τρία ηλεκτρικά μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών - iefimerida.gr

Η Audi προγραμματίζει τρία ηλεκτρικά μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών

Η Audi προγραμματίζει τρία ηλεκτρικά μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί κάποιος μεγάλος κατασκευαστής να μένει αδιάφορος στην ηλεκτροκίνηση, ακόμα και αν έχει ενδοιασμούς σχετικά με το πραγματικό δυναμικό της; Μάλλον όχι κι έτσι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσθέτουν σιγά σιγά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους.

Κάποιες όπως η Audi όχι μόνο ένα αλλά περισσότερα, καθώς η αρχή μπορεί να γίνει του χρόνου με το R8 e-tron, αλλά οι πληροφορίες λένε πως ετοιμάζει τόσο ένα σεντάν όσο και ένα crossover, κυρίως για την αγορά της Αμερικής, τα οποία θα ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα Tesla.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε πως το ηλεκτρικό R8 θα ήταν ήδη διαθέσιμο από το 2012, ενώ η αναβολή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην περιορισμένη τότε αυτονομία του, που στη θεωρία έφτανε τα 215 χιλιόμετρα ενώ στην πράξη ήταν σαφώς λιγότερα.

Στην έκδοση παραγωγής του η αντίστοιχη αυτονομία έχει φτάσει τα 450 χιλιόμετρα, χάρη στη χρήση πιο αποδοτικών ηλεκτροκινητήρων και κυκλωμάτων, καθώς και συσσωρευτών μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατηγορίες Audi ηλεκτρικά μοντέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ