Νέα εφαρμογή του Taxisnet -Για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού - iefimerida.gr

Νέα εφαρμογή του Taxisnet -Για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού

Νέα εφαρμογή του Taxisnet -Για τη δήλωση του ακατάσχετου λογαριασμού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα ηλεκτρονική εφαρμογή θα θέσει στη διάθεση των φορολογούμενων το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για εφαρμογή στο Taxisnet, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τον μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο ισχύει το ακατάσχετο.

Ο Νόμος 4254/2014 για κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογούμενων με χρέη προς το Δημόσιο διασφαλίζει το ακατάσχετο ποσό των 1.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ προβλέπει ότι είναι ακατάσχετα τα προνοιακά επιδόματα, όπως και το κοινωνικό μέρισμα. Μέσω του νέου «εργαλείου» στο Taxisnet θα προλαμβάνονται τα περιστατικά εσφαλμένης κατάθεσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «οι περιπτώσεις εσφαλμένων κατασχέσεων από τις τράπεζες οφείλονται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν στις τράπεζες τα ορθά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων που διατηρούσαν στους λογαριασμούς τους ή δεν δήλωσαν τον έναν μοναδικό λογαριασμό τους για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ