O πάπας Φραγκίσκος «αφόρισε» τους μαφιόζους -Η Ντραγκέτα είναι η λατρεία του κακού

Το ανάθεμα στο οργανωμένο έγκλημα έριξε ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια λειτουργίας, χαρακτηρίζοντας τους μαφιόζους ως αφορισμένους, ενώ κάλεσε τους Καθολικούς να καταπολεμήσουν την Ντραγκέτα.

Μιλώντας σε υπαίθρια λειτουργία, στο Σιμπάρι της Καλαβρίας, ο Φραγκίσκος είπε πως οι άνθρωποι που επιλέφουν έναν κακό δρόμο, συμπεριλαμβανομένων των μαφιόζων, δεν είναι στην κοινωνία του Θεού. «Είναι αφορισμένοι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η γη σας, που είναι τόσο όμορφη, ξέρει τα σημάδια των συνεπειών αυτής της αμαρτίας. Η Ντραγκέτα είναι τούτο: η λατρεία του κακού και η περιφρόνηση του κοινού καλού. Αυτό το κακό πρέπει να καταπολεμηθεί, πρέπει να απελαθεί».

Η Ντραγκέτα, όπως είναι γνωστή η μαφία στην περιοχή, θεωρείται από τα πιο ισχυρά κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος στον κόσμο, με τις διασυνδέσεις της να φτάνουν στη βόρεια Ευρώπη, τη νότια Αμερική και τις ΗΠΑ.

«Οταν η λατρεία του Κυρίου υποκαθίσταται από τη λατρεία του χρήματος, ο δρόμος προς την αμαρτία ανοίγει σε προσωπικό συμφέρον », είπε ο πάπας. «Οταν κάποιος δεν λατρεύει τον Κύριο, γίνεται ένας λάτρης του κακού, όπως και εκείνοι που ζουν από την ανεντιμότητα και τη βία», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ