Τον δωροδόκησαν με μία σύζυγο -Φύλαρχοι στη Ν. Αφρική χάρισαν στο διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης μία νεαρή γυναίκα

Ενα απίστευτο σκάνδαλο προκάλεσαν τα δώρα που έλαβε ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης στη Νότια Αφρική. Οχι τόσο γιατί δωροδοκήθηκε από κάποιους φυλάρχους, αλλά κυρίως επειδή ανάμεσα σε αυτά που του χάρισαν ήταν και μία νεαρή σύζυγος.

Στη χώρα προκλήθηκε σάλος και μετά από τις έντονες πιέσεων από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν έρευνα.

Πρόσφατα ένα λόμπι που εκπροσωπεί τους εθιμικούς φυλάρχους της χώρας πρόσφερε στον διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης, Χλάουντι Μοτσόενεγκ, μία νεαρή γυναίκα, μία αγελάδα και ένα μοσχάρι. Μάλιστα, ο τελευταίος διάλεξε κιόλας, καθώς οι φύλαρχοι- που θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα τους στα ΜΜΕ- παρέταξαν δέκα νεαρές γυναίκες στο χωριό Τοχογιάντου στην επαρχία του Λιμπόπο και κάλεσαν τον Μοτσόενεγκ να επιλέξει την εκλεκτή. Σύμφωνα με εφημερίδα του Σοβέτο, αυτή ήταν η Βανέσα Μουτσουάρι, μία 22χρονη φοιτήτρια ανθρωπίνων πόρων.

«Το έθιμο του να δωρίζονται γυναίκες, σαν να ήταν ζώα, συνιστά σοβαρή οπισθοχώρηση και προσβολή για τα 20 χρόνια δημοκρατικής προόδου και ελευθερίας, κυρίως όσον αφορά τη συμβολή των γυναικών», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Γυναικείων Θεμάτων Κενόσι Ματσέπα. Ο διευθυντής της τηλεόρασης μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την έρευνα σε βάρος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ