Ελεύθερες 57 από τις 276 μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ -Το θρίλερ συνεχίζεται μετά από τρεις μήνες - iefimerida.gr

Ελεύθερες 57 από τις 276 μαθήτριες που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ -Το θρίλερ συνεχίζεται μετά από τρεις μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις οικογένειές τους επέστρεψαν 57 από τις 276 μαθήτριες που είχε απαγάγει η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία τον Απρίλιο.

Οπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της διερευνητικής επιτροπής της κυβέρνησης, οι 219 μαθήτριες παραμένουν αγνοούμενες χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για το που μπορεί να βρίσκονται.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα της Νιγηρίας This Day αποκάλυψε τα ονόματα των 197 μαθητριών, 3 μήνες και πλέον μετά την απαγωγή τους.

Η εφημερίδα, οι δημοσιογράφοι της οποίας επισκέφθηκαν τις οικογένειες των κοριτσιών στο Τσιμπόκ και επιμελώς συγκέντρωσαν τα ονόματα, επίσης δημοσίευσε φωτογραφίες των προσώπων των 142 από τα 197 κορίτσια.

Για πρώτη φορά μετά την απαγωγή τη 14η Απριλίου, υπάρχει μια εκτενής λίστα των μαθητριών.

Μαζί με τα ονόματα η εφημερίδα επίσης δημοσίευσε έναν κατάλογο με τα μαθήματα στα οποία έδωσαν εξετάσεις τα κορίτσια λίγο πριν από την απαγωγή τους, με τις περισσότερες να σπουδάζουν δημόσια διοίκηση και φυσικές επιστήμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ