Συγκλονιστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Το θανάσιμο θαλάσσιο πέρασμα προς το ευρωπαϊκό όνειρο - iefimerida.gr

Συγκλονιστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Το θανάσιμο θαλάσσιο πέρασμα προς το ευρωπαϊκό όνειρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βίντεο -γροθιά ετοίμασε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014 και το οποίο πραγματεύεται το επικίνδυνο και πολλές φορές θανάσιμο θαλάσσιο πέρασμα της Μεσογείου.Ανθρωποι κυνηγημένοι, εκδιωγμένοι είτε για τα πολιτικά τους φρονήματα είτε επειδή στις πατρίδες τους μαίνονται ανελέητες πολεμικές συγκρούσεις μιλούν για την προσπάθειά τους να περάσουν από τη θάλασσα με την ελπίδα να βρουν καταφύγιο και προστασία στην Ευρώπη.

Για να βρεθούν στη Γη της Επαγγελίας είναι έτοιμοι να πληρώσουν με όλα τα υπάρχοντά τους. Τελικά όμως, ο κίνδυνος δεν τελειώνει αφού περάσουν τα σύνορα της χώρας τους. Συνεχίζεται. Αν επιβιώσουν από τους διώκτες τους αρκετοί από αυτούς βρίσκουν τραγικό θάνατο στη θάλασσα που πολλές φορές δεν είχαν καν δει ξανά στη ζωή τους. Κι αν καταφέρουν να πλεύσουν ασφαλώς, καταλήγουν πίσω από τα κάγκελα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ