Χαρδούβελης: «Οι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα» - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: «Οι Ελληνες αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αμηχανία προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, καθώς λίγο εως πολύ εμφάνισε τους Έλληνες να αντιλαμβάνονται τις θυσίες που υπέστησαν, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «there is no free lunch», δηλαδή στην καθομιλουμένη τίποτε δεν είναι τζάμπα.Η τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη είχε να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση και όπως ανέφερε «οι πολίτες τις κάνουν σιγά- σιγά κτήμα τους, βλέπουν τις τιμές των φαρμάκων να πέφτουν, βλέπουν τους φόρους τους στο Ίντερνετ, μπορούν να πηγαίνουν για ψώνια μετά τη δουλειά τους»!

Επιχειρώντας, πάντως, στη συνέχεια να στοχοποιήσει τις συντεχνίες που εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις, μάλλον... ατύχησε δηλώνοντας τα εξής: «ο ελληνικός πληθυσμός έχει ωριμάσει, περνώντας έξι χρόνια δύσκολων στιγμών. Κάθε οικογένεια νιώθει την κρίση, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μπορεί να έχουν άνεργο στην οικογένεια, μπορεί να έχουν παιδιά που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ο μισθός τους μπορεί να έχει καθυστερήσει για έξι μήνες εάν εργάζονται σε εταιρία που δυσκολεύεται να πληρώσει τους εργαζόμενους της, ο καθένας έχει επηρεαστεί αλλά ένα είναι σίγουρο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τώρα ότι δεν είναι τίποτα τζάμπα».

Οσον αφορά στο ζήτημα των προαπαιτούμενων, που προκάλεσε τη... γκρίνια των Ευρωπαίων, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν καλυφθεί τα πρώτα 6 από αυτά και τα υπόλοιπα 6 πριν τελειώσει ο Αύγουστος, πεποίθηση που δεν φαίνεται να συμμερίζονται, πάντως, στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων ειδικά από τη στιγμή που απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις υψηλής πολιτικής επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ