Εκτακτη σύσκεψη για τη χαλαζόπτωση στις Σέρρες -Ενδέχεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη για τη χαλαζόπτωση στις Σέρρες -Ενδέχεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξετάζει να κηρύξει το νομό Σερρών, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόφιλος Λεονταρίδης με εκπροσώπους αγροτικών, πολιτικών και κοινωνικών φορέων του νομού Σερρών.

«Οι ζημιές είναι μεγάλες και εκτεταμένες. Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε διαχωρισμό των ζημιών, σε αυτές που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ και σε αυτές που αποζημιώνονται από τα ΠΣΕΑ, ενώ όσον αφορά τις υλικές ζημιές που υπέστησαν τα σπίτια, πρέπει να γίνει η αποτίμησή τους» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν οι μεγάλες καταστροφές και ζημιές που προκλήθηκαν από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό Σερρών. Οι ζημιές που έχουν καταγραφεί αφορούν σε αγροτικές καλλιέργειες, βιοτεχνικές, εμπορικές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και σε σπίτια.

Σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης, οι πληγέντες δήμοι θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες μέρες και μέχρι τη Δετέρα αναλυτική έκθεση των ζημιών που προκλήθηκαν. Ήδη στο νομό, βρίσκονται γεωπόνοι του ΕΛΓΑ που καταγράφουν τις ζημιές του τελευταίου δεκαήμερου στις καλλιέργησες εκτάσεις.

Ο ίδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης προανήγγειλε ότι οι ζημιές στις δημοτικές υποδομές εφόσον καταγραφούν, θα αντιμετωπισθούν από έκτακτα κονδύλια.Χαρακτηριστικά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός «Πρέπει να κινηθούμε άμεσα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στις περιοχές που έχουν πληγεί, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να τεκμηριωθούν όσα συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα και πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε άμεσες λύσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ