Σε κλίμα... λιτότητας κινήθηκε η ελληνική προεδρία της ΕΕ -Κόστισε 14 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Σε κλίμα... λιτότητας κινήθηκε η ελληνική προεδρία της ΕΕ -Κόστισε 14 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είχε λεχθεί από την πρώτη στιγμή, πριν καν την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από τη χώρα μας, πως η ελληνική προεδρία θα ακολουθήσει σπαρτιάτικη φιλοσοφία. Σε αντίθεση με προηγούμενες χώρες που σκορπούσαν αφειδώς χρήματα, η ελληνική κυβέρνηση περιέκοψε αρκετά από τα έξοδα που θα «φούσκωναν» τον προϋπολογισμό.

Τελικά η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, κόστισε μόλις 14 εκατ. ευρώ, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του, το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe, το οποίο σημειώνει, ότι η Ελλάδα είχε υποσχεθεί μια «σπαρτιάτικη Προεδρία», με μέγιστο προϋπολογισμό 50 εκατ. Ευρώ.

Όπως αναφέρεται, το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει όλες τις επίσημες μετακινήσεις για το αποσπασμένο προσωπικό στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Προεδρίας, καταλύματα για τις αντιπροσωπείες που επισκέφθηκαν την Αθήνα και υπηρεσίες διερμηνείας.
Η Προεδρία αναφέρει, ότι ορισμένες από τις δαπάνες (περίπου 2,5 εκατ. ευρώ) καλύφθηκαν από χορηγίες, με 25 επιχειρήσεις να έχουν λάβει μέρος στο σχετικό πρόγραμμα χορηγιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ