Η μαύρη ιστορία της Rolls Royce με την οποία έκανε βόλτα ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε -Σάλος στο Twitter [Εικόνες] - iefimerida.gr

Η μαύρη ιστορία της Rolls Royce με την οποία έκανε βόλτα ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε -Σάλος στο Twitter [Εικόνες]

Ισπανία: Ο νέος βασιλιάς Φελίπε έκανε παρέλαση με τη Ρολς Ρόις του δικτάτορα Φρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμέσως μετά την ενθρόνισή του, ο νέος βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε έκανε περιφορά στους δρόμους της Μαδρίτης μέσα σε μια μαύρη Ρολς Ρόις. Μόνο που η συγκεκριμένη λιμουζίνα κουβαλά μια μαύρη ιστορία, καθώς στο παρελθόν ανήκε στον δικτάτορα Φράνκο.

Πολλοί Ισπανοί, μόλις είδαν τον Φελίπε μέσα στη λιμουζίνα, ανακάλεσαν μνήμες από άλλες, σκοτεινές εποχές. Αμέσως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά, με τους χρήστες να υπενθυμίζουν ότι με το ίδιο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε παλιά ο Φράνκο.

Όπως γράφει η ισπανική El Pais, το πρώτο Tweet που έκανε την εμφάνισή του έλεγε ότι είναι το αυτοκίνητο που ο Χίτλερ είχε κάνει δώρο στον Φράνκο. Μέσα σε λίγη ώρα γράφτηκαν πάνω από 2.800 tweets με τις λέξεις coche (αυτοκίνητο) και Franco. Δεν επρόκειτο όμως για δώρο του Χίτλερ στον δικτάτορα της Ισπανίας. Ο ίδιος ο Φρανθίσκο Φράνκο είχε παραγγείλει το συγκεκριμένο μοντέλο «Rolls Royce Phantom IV» το 1948. Η παράδοση έγινε μερικά χρόνια αργότερα.

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε μόλις 18 τέτοια οχήματα, ειδικά για βασιλείς και αρχηγούς κρατών. Τρία από αυτά αγοράστηκαν από τον Φράνκο. Σήμερα αποτελούν ιδιοκτησία του ισπανικού κράτους και έχουν ασφαλώς υποστεί διάφορες μετατροπές για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την El Pais, το πρώτο μοντέλο δόθηκε στην βασίλισσα Ελισάβετ Β' το 1950. Σύμφωνα με το περιοδικό Car, ιδιοκτήτης του ίδιου οχήματος υπήρξε ο Σάχης της Περσίας, η δούκισσα του Κεντ, ο πρίγκιπας Αγά Χαν, καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ και του Ιράκ.

Φωτογραφίες: EFE, Difusion, www.hola.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ