Τα Ελληνικά Πετρέλαια στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης - iefimerida.gr

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM του Εθνικού Δείκτη Εταιρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια συμμετείχε στην αξιολόγηση, βάσει του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) κερδίζοντας τη διάκριση PLATINUM για τις επιδόσεις του στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ξεπερνώντας την διάκριση GOLD της προηγούμενης χρονιάς.

Ο δείκτης CR Index είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο «εργαλείο» που αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ξεκίνησε το 2002 από τον Βρετανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Business in the Community» (BITC) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης το οποίο, επιπροσθέτως, προσδιορίζει μια φιλοσοφία διοίκησης της επιχείρησης, με στόχο τη μακροχρόνια βιωσιμότητά της.

Ο δείκτης αυτός αποτελεί σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια των εταιρειών για αντικειμενική και διαφανή μέτρηση, διαχείριση και δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων Εταιρικής Ευθύνης που εφαρμόζουν.

Μέσω του CR Index, ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες-αξιολογητές επιθεώρησαν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και τους εργαζόμενους, κατατάσσοντας τον όμιλο στην υψηλότερη βαθμίδα.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων καθώς και εκπρόσωποι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ακόμη σημαντική αναγνώριση για τα Ελληνικά Πετρέλαια, καταδεικνύοντας τις συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης | iefimerida.gr 0
Τα Ελληνικά Πετρέλαια στην υψηλότερη κατηγορία PLATINUM του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ