Εξεταστική ή προανακριτική για τα υποβρύχια; - iefimerida.gr

Εξεταστική ή προανακριτική για τα υποβρύχια;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιταχύνονται οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποβρυχίων μετά τη διαβίβαση από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή της δικογραφίας, από τον αντεισαγγελέα, Αθανάσιο Κατσιρώδη. Στη δικογραφία περιγράφονται τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας, με πρώτο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ενώ τονίζεται η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης. Πλέον, το δίλημμα είναι αν η Βουλή θα αποφασίσει να συσταθεί εξεταστική ή κατευθείαν προανακριτική επιτροπή...Τα κόμματα αναμένεται να τοποθετηθούν, όσα δεν το έχουν κάνει ακόμη, για το αν πρέπει να συσταθεί η μία ή η άλλη επιτροπή. Ήδη, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ετοιμάζεται, κατά πληροφορίες της iefimerida.gr να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ενώ το ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έχουν ήδη προτείνει απευθείας προανακριτική επιτροπή. Στην κυβέρνηση οι απόψεις φαίνεται πως διχάζονται, αφού αρκετά στελέχη θεωρούν πως η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από την εξεταστική επιτροπή, ενώ ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε πως "αφού είναι αποδεδειγμένο σκάνδαλο, πρέπει να πάμε κατευθείαν σε προανακριτική".

Πάντως, ήδη από χθες, με διαρροές συνεργατών του, ο αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος διεμήνυσε ότι η σύσταση εξεταστικής είναι "αναπόφευκτη". Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι "οι συμβάσεις του παρελθόντος είναι στεγανοποιημένες με το παρόν", ώστε να μην μπει και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στο κάδρο των υπουργών Εθνικής Άμυνας που υπέγραψαν ή τροποποίησαν συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" ή για την αγορά του "Παπανικολής" (φωτό).
Την ίδια ώρα, δεδομένη θεωρείται η δυσφορία των δύο "γαλάζιων" υπουργών Άμυνας που περιγράφονται στη δικογραφία. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος έχουν αντιδράσει, με διαρροές, έντονα στο ότι τα δικά τους όνοματα βρίσκονται στη δικογραφία, όπου προτείνεται η περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ κάνει ήδη λόγο για "πράσινο σκάνδαλο", με δεδομένο ότι οι συμβάσεις υπογράφηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τροποποιήθηκαν από τον Γιάννο Παπαντωνίου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ