Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο -Οι επιστήμονες ταυτοποίησαν έπειτα από δύο χρόνια ερευνών το θαλάσσιο... τέρας [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Επιτέλους, λύθηκε το μυστήριο -Οι επιστήμονες ταυτοποίησαν έπειτα από δύο χρόνια ερευνών το θαλάσσιο... τέρας [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν οι ειδικοί βιολόγοι, προκειμένου να καταλάβουν τι είναι το θαλάσσιο τέρας, όπως το ονόμαζαν, που είχε καταγραφεί το 2012 από κάμερα σε βάθος 5.000 ποδιών στον Κόλπο του Μεξικού.

Η κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε έναν σωλήνα πετρελαίου, κατέγραψε τυχαία τη διέλευση ενός πλάσματος χρώματος μεταξύ καφέ και πορτοκαλί. Η παράξενη ανακάλυψη κίνησε το ενδιαφέρον των επιστημόνων του βυθού. Τελικά, έπειτα από δύο έτη συνεχούς έρευνας, οι βιολόγοι του Θαλάσσιου Ερευνητικού Κέντρου του Κόλπου του Μοντερέι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το άγνωστο πλάσμα. Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος μέδουσας που μπορεί να αναπτυχθεί τόσο ώστε να φτάσει σε μάκρος το μισό μέτρο και αναπτύσσεται συνήθως στα κρύα νερά της Ανταρκτικής.

Για την ιστορία, μεταξύ των υποθέσεων που είχαν ερευνήσει οι επιστήμονες ήταν και να επρόκειτο για πλακούντα φάλαινας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ