Αλλάζει ο εργασιακός χάρτης στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον [λίστα] - iefimerida.gr

Αλλάζει ο εργασιακός χάρτης στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον [λίστα]

Αλλάζει ο εργασιακός χάρτης στην Ελλάδα: Αυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον [λί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση άλλαξε δραστικά τον εργασιακό χάρτη ακυρώνοντας κάποια παραδοσιακά επαγγέλματα και φέρνοντας στην επιφάνεια κάποια νέα, τα οποία σταδιακά ακολουθούν οι περισσότεροι προκειμένου να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας.

Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στην έρευνα της εταιρείας Employ, την οποία δημοσίευει το Βήμα. Πλέον η επιλογή μίας νέας στρατηγικής για την εξασφάλιση εργασίας είναι επιβεβλημένη. Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα.

Μιλώντας στο Βήμα ο Κωνσταντίνος Κότιος της εταιρείας Employ περιγράφει αυτές τις δραστικές αλλαγές, αλλά και το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας, έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον. «Είδαμε τα τελευταία χρόνια μιαν ανεπανάληπτη ενοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, την παγκοσμιοποίηση των αγορών και τη ραγδαία αποβιομηχάνιση, αλλά και πρόσφατα την αποκαθήλωση ορισμένων πάγιων αντιλήψεων αναφορικά με τη "σίγουρη" επαγγελματική αποκατάσταση».

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Συγκεκριμένα τα επαγγέλματα που αναμένονται να έχουν αυξανόμενη απασχολησιμότητα την επόμενη δεκαετία στην ελληνική αγορά εργασίας είναι τα παρακάτω:

Τομέας Εκπαίδευσης Αγωγής

Τουριστικός τομέας

Ναυτιλία - Μεταφορές

Οικονομία - Διοίκηση

Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες

Τομέας Ενέργειας

Πρωτογενής τομέας

Θετικές Επιστήμες

Τομέας Υγείας - Πρόνοιας

Τομέας Μηχανικής - Μηχανολογίας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ