Αν έχεις... Σουάρες διάβαινε: Η Ουρουγουάη έβαλε πρόωρο τέλος στο Μουντιάλ για την Αγγλία - iefimerida.gr

Αν έχεις... Σουάρες διάβαινε: Η Ουρουγουάη έβαλε πρόωρο τέλος στο Μουντιάλ για την Αγγλία

Αν έχεις... Σουάρες διάβαινε: Η Ουρουγουάη έβαλε πρόωρο τέλος στο Μουντιάλ για τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το comeback του ήταν ονειρικό! Ο Λουίς Σουάρες επέστρεψε «σιδερένιος» στο αρχικό σχήμα της Ουρουγουάης και με δύο προσωπικά του γκολ έριξε στο καναβάτσο την Αγγλία (2-1), φέρνοντας την αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του πρόωρου αποκλεισμού από τη συνέχεια του Μουντιάλ!Κόντρα σε συναισθηματισμούς και φιλίες (οι περισσότεροι της Αγγλίας είναι συμπαίκτες του στη Λίβερπουλ) ο Λατίνος επιθετικός δεν χαρίστηκε σε κανέναν και χάρισε στην ομάδα του μια σημαντική νίκη, που αυτόματα αύξησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Κόστα Ρίκα.

Το σκορ άνοιξε στο 38' με όμορφη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καβάνι, ενώ στο 85' με δυνατό σουτ επανέφερε σε θέση οδηγού την Ουρουγουάη, μετά την προσωρινή ισοφάριση του Ρούνεϊ στο 75'.

Το ματς:

Μάταια ήλπιζαν οι φίλαθλοι της Αγγλίας να δουν διάρκεια στην απόδοση της ομάδας μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στην πρεμιέρα, εν αντιθέσει με τους Ουρουγουανούς που απόλυτα δικαιολογημένα περίμεναν πως και πως τη στιγμή της επιστροφής του Λουίς Σουάρες. Στο πρώτο μέρος τα «τρία λιοντάρια» πάσχιζαν να βρουν κενούς χώρους και μοιραία όσες φορές απείλησαν ήταν από στημένες μπάλες. Αρχικά στο 10' μία εκτέλεση φάουλ του Ρούνεϊ πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Μουσλέρα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 31' έπιασε την κεφαλιά φάτσα στο τέρμα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και προσέκρουσε στο δοκάρι.

Από τη μεριά τους, οι Λατίνοι πίεζαν ψηλά, δυσκολεύοντας αφόρητα τη ζωή των Άγγλων που συχνά δεν μπορούσαν να περάσουν τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή. Το λάθος που περίμεναν οι ποδοσφαιριστές του Όσκαρ Ταμπάρες για να ξεχυθούν στην κόντρα ήρθε στο 38', όταν ο Καβάνι σέντραρε γλυκά στην πλάτη του Γιαγκέλκα, εκεί όπου ο επερχόμενος Σουάρες έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ! Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Άγγλοι πίεσαν, κέρδισαν συνεχόμενα κόρνερ, αλλά κανείς δεν βρέθηκε στη σωστή θέση για να απειλήσει.

Αν κανείς περίμενε στο δεύτερο ημίχρονο τα «τρία λιοντάρια» να μασούν σίδερα, έκανε λάθος. Οι Ουρουγουανοί, παρά το υπέρ τους αποτέλεσμα, μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα δέκα πρώτα λεπτά ήταν «καταιγιστικοί». Στο 52' ο Καβάνι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χαρτ, όμως το πλασέ του από αριστερά ήταν απογοητευτικό! Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Άγγλοι έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και αναζητούσαν, μάταια τις περισσότερες φορές, κενούς χώρους για να απειλήσουν. Η πρώτη καλή τους στιγμή καταγράφηκε στο 54' όταν ο Ρούνεϊ δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ανενόχλητος σημάδεψε τον Μουσλέρα, χάνοντας σημαντική ευκαιρία να ισορροπήσει την κατάσταση.

Οι Ουρουγουανοί πήραν το... μήνυμα και αυτόματα περιορίστηκαν στη «φρουρά» των μετόπισθεν! Η πίεση των παικτών του Χότζον συνεχίστηκε, όμως τους έλειπε η τελική προσπάθεια. Όλα αυτά μέχρι το 75', τη στιγμή που ο Τζόνσον έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής και ο Ρούνεϊ με κοντινή προβολή, στην πλάτη του Κάσερες, έφερε το ματς στα ίσα! Η χαρά των Άγγλων, όμως, δεν κράτησε για πολύ. Οι Ουρουγουανοί αντιλήφθηκαν ότι το αποτέλεσμα δεν βόλευε κανέναν και αναγκάστηκαν να βγουν ξανά στην επίθεση. Προς ικανοποίησή τους, μάλιστα, η λύση δεν άργησε να έρθει. Μόλις δέκα λεπτά αργότερα, ο Σουάρες έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαρτ, σημειώνοντας το τελικό 2-1.

MVP: Χωρίς καμία αμφιβολία ο Λουίς Σουάρες. Οι επιθετικές λύσεις που στερήθηκαν οι Ουρουγουανοί στο πρώτο ματς με την Κόστα Ρίκα βρέθηκαν σήμερα και με τα δύο του γκολ ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ τους οδήγησε στη νίκη.

Που κρίθηκε: Στο γεγονός ότι αντί οι Άγγλοι να πάρουν τα πάνω τους και να μασούν σίδερα μετά την ισοφάριση του Ρούνεϊ, αντίθετα έδωσαν την ευκαιρία στην Ουρουγουάη να βγάλει επιθέσεις, κάτι που εκ του αποτελέσματος τους στέρησε το βαθμό!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονζάλες (78' Φουσίλε), Ρίος, Λοντέιρο (67' Στουάνι), Ροντρίγκεζ, Καβάνι, Σουάρες (89' Κόατες)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Τζέραρντ, Χέντερσον, Στέρλινγκ (64' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ

Διαβάστε περισσότερα νέα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ