Αναστέλλει την λειτουργία του για μια εβδομάδα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - iefimerida.gr

Αναστέλλει την λειτουργία του για μια εβδομάδα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατεβάζει «ρολά» για μια βδομάδα το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με απόφαση της Συγκλήτου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς δεν έχει πάρει επιχορήγηση μέσα στο 2014.

Έτσι οι σχολές των ΤΕΙ της Στερεάς σε Λαμία, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι και Θήβα θα παραμείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου έως την Κυριακή 29 Ιουνίου χωρίς να αποκλείεται η κλιμάκωση της διαμαρτυρίας, κάτι όμως που πρόκειται να αποφασισθεί το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Αναστασίου «βασικός λόγος που οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος είναι η έλλειψη χρηματοδότησης εκ μέρους του υπουργείου», συμπληρώνοντας ακόμη ότι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με απλήρωτους έκτακτους καθηγητές και συμβασιούχους καθαριότητας, ενώ αδυναμία πληρωμής υπάρχει και για τη σίτιση και τη φύλαξη. Ο πρόεδρος διευκρινίζει ότι αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργήσουν και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Το ΤΕΙ της Στερεάς, που προέκυψε από την συγχώνευση του ΤΕΙ της Λαμίας και του αντίστοιχου της Χαλκίδας πέρσι το καλοκαίρι, βρέθηκε στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων το τελευταίο διάστημα καθώς υπάρχει αδυναμία να κλείσει ο απολογισμός προηγούμενων ετών, έως το 2013, στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, λόγω πιστοποιημένων ατασθαλιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ