Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή στη «σκιά» Βενιζέλου: Πρωτοφανείς εκφράσεις από Κωνσταντοπούλου -Τριαντάφυλλο - iefimerida.gr

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή στη «σκιά» Βενιζέλου: Πρωτοφανείς εκφράσεις από Κωνσταντοπούλου -Τριαντάφυλλο

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή στη «σκιά» Βενιζέλου: Πρωτοφανείς εκφράσεις από Κωνστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης για την υπόθεση της δικογραφίας που αφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στην Βουλή επικράτησε μεγάλη ένταση από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ.Βασικοί πρωταγωνιστές η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κώστας Τριαντάφυλλος οι οποίοι αναλώθηκαν σε ανταλλαγές ύβρεων και σκληρών εκφράσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής.

Αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση της τόσο της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης, απαιτώντας το έκτακτο άνοιγμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο Κωστής Τριαντάφυλλος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά «Ρίχνετε λάσπη στον ανεμιστήρα κυρία Κωνσταντοπούλο», ενώ και ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε «Τέρμα αυτή η ιστορία».

Τι απάντησε ο Αθανασίου

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν πάντως η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποιός δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πίστεψε ότι έβαλε ένα γκολ χθες και σήμερα δέχθηκαν πέντε γκολ».

Ανέφερε ότι η δικογραφία ήρθε στις 5 Μαΐου και στις 9 του μήνα έκλεισε η Βουλή για τις εκλογές.

«Στις 30 Μαΐου υπέγραψα τη δικογραφία και έφυγε για τη Βουλή» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε «Αν ήξερα οτι θα κλείσει η βουλη θα την έστελνα στις 5 Μαΐου για να δεχθεί ακόμα ένα πλήγμα ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γιατί δικαιώνεται συνεχεία για τις θέσεις που έχει πάρει.

Είπε ότι αυτό που στην πράξη έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «πήρε τα πρακτικά της Βουλής που είπαν ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει εξεταστική και τα πήγε στην εισαγγελία με απώτερο στόχο να εμπλακεί η εισαγγελία. Η εισαγγελείς την ξαναέστειλαν στην Βουλή – δηλαδή έστειλαν στην Βουλή τα πρακτικά της Βουλής που τους είχε πάει η κυρία Κωνσταντοπούλου – καθώς ο νόμος λεει ότι καμία προκαταρκτική ενέργεια δεν μπορεί να γίνει. Όμως έκαναν λάθος στο διαβιβαστικό» και εξήγησε ότι «ενώ το έγγραφο λέει αρχικά «χωρίς αξιολόγηση» παρακάτω μιλά για προκαταρκτική έρευνα που δεν έγινε».

Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση οφείλεται σε λάθος των εισαγγελέων όμως «σκόπιμα την παρέλειψε γιατί ξέρει την γκάφα που έχει γίνει». Πέραν αυτού χαρακτήρισε «έξυπνη» την σημερινή ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων καθώς στηρίζει από την μια τα μέλη της επισημαίνει από την άλλη όμως το γεγονός ότι δεν έγινε προκαταρκτική εξέταση.

Σκληρή επίθεση και από τον Παναγιώτη Ρήγα

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας καταλόγισε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τακτική και ρητορική που δεν διαφέρει σε τίποτα απ´ αυτή των χρυσαυγιτών. Απέρριψε τις αιτιάσεις οτι η Βουλή έκλεισε για να «σωθεί», όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας αστεία τα επιχειρήματα αυτά. Χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανήλικη εισαγγελέα» και πρόσθεσε πως συμπονεί τα σοβαρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να την ελέγξουν. «Ματαιοπονείτε, είστε κοινός συκοφάντης, έπεσε στο κενό η προσπάθεια σας», είπε.

Νέα «μάχη» αργά το βράδυ

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με το θερμόμετρο στο κόκκινο και οι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κώστας Τριαντάφυλλος αντάλλαξαν εκ νέου ύβρεις λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

Αναλυτικά οι διάλογοι

Τριαντάφυλλος: Λέτε ότι η κυβέρνηση ασκεί μεγαλύτερη τρομοκρατία, νομιμοποιείτε κάθε μέρα την τρομοκρατία, είστε ίδι με την Χρυσή Αυγή. Θα κουβαλάτε για πάντα τη συκοφαντία του '89 των πολιτικών σας προγόνων. Μεγαλώσατε στα σαλόνια της διαπλοκής.

Κωνσταντοπούλου: Οι γενετικές αναφορές είναι φασισμός και κοπρολογείτε με αυτά που λέτε

Τριαντάφυλλος: Είστε ο αρχάγγελος της συκοφαντίας

Κωνσταντοπούλου: Η διαφθορά είστε εσείς και μπουρδολογείτε, αν νομίζετε ότι με εξουθενωτικές επιθέσεις θα μξε αποτρέψετε από το να ασκώ τα καθήκοντά μου είστε γελασμένοι. Μια με λέτε χρυσαυγίτη, μια βιαστή, μια τρομοκράτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ