Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες] - iefimerida.gr

Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλή δύναμη» ευχήθηκαν οι υπουργοί Οικονομικών στον νέο ομόλογό τους Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την πρώτη ημέρα εργασιών του Eurogroup-σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών- που κύλησε σε πολύ θετικό κλίμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο».

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ομολόγους τους ότι η ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τα πρώτα έξι προαπαιτούμενα έως τις αρχές Ιουλίου. Δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

 Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ταυτόχρονα, την ανησυχία του για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην προώθησή τους.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση» είπε.

 Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος οικονομίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της αξιοπιστίας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση» δήλωσε.

 Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες] | iefimerida.gr 2
 Η «πρώτη» του Γκίκα Χαρδούβελη σε Eurogroup -Παράπονα με το καλημέρα από τον Ολί Ρεν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ