Ιδού πώς να πετύχετε όταν δεν είστε καλοί σε τίποτα συγκεκριμένο -Ο τρόπος για να μην μειονεκτείτε - iefimerida.gr

Ιδού πώς να πετύχετε όταν δεν είστε καλοί σε τίποτα συγκεκριμένο -Ο τρόπος για να μην μειονεκτείτε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ζωή μας λένε ένα ψέμα, για το πώς να ευημερούμε στη ζωή: να ανακαλύψουμε σε τι είμαστε καλύτεροι, να εργαστούμε σκληρά σε αυτό και στο τέλος να κολυμπήσουμε σε έναν ωκεανό πλούτου και ευτυχίας.

Αυτό λειτουργεί άψογα, αν έχετε γεννηθεί και είστε καλοί σε κάτι, έχετε έφεση, αλλά για όλους τους άλλους, αυτό μάλλον συνθλίβει τη ψυχή. Τι γίνεται αν δεν έχετε οποιεσδήποτε δεξιότητες παγκόσμιας κλάσης;

Τι γίνεται αν είστε απλά καλύτεροι σε πολλά πράγματα;

Τα καλά νέα είναι, ότι δεν είστε μόνοι αλλά αρκετοί σε αυτή τη θέση. Πολύ λίγοι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πραγματικά καλύτεροι σε κάτι. Ο Bill Gates δεν είναι ο καλύτερος προγραμματιστής στον κόσμο, ούτε είναι παγκοσμίου φήμης ρήτορας, πωλητής, οραματιστής ή λογιστής. Εχει μάθει να συνδέει τις ικανότητές του σε κάτι πολύτιμο.

Ο Γουίλ Σμιθ δεν ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος ηθοποιός ή μουσικός του κόσμου. Αλλά συνδυάζει αυτές τις ικανότητες, που σε συνδυασμό με μια γοητευτική προσωπικότητα, εξυπνάδα και σκληρή δουλειά θεωρείται ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης.

Ακόμα και όταν οι ικανότητές σας είναι μέτριες, ένας έξυπνος συνδυασμός της μετριότητας μπορεί να τις μετατρέψει σε κάτι ανεκτίμητο.

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας καλός τενίστας. Αγαπάτε το παιχνίδι, αλλά ξέρετε ότι ποτέ δεν θα γίνετε ένας παγκόσμιος πρωταθλητής. Από μόνη της, αυτή η ικανότητα δεν αξίζει πολύ. Αλλά μπορείτε να μάθετε να συνδυάζετε αυτή τη δεξιότητα με την ικανότητα και να έχετε τη δυνατότητα να γίνετε ένας καλός παίκτης.

Αυτό λειτουργεί για κάθε επάγγελμα. Ένας μέσος επαγγελματίας που μαθαίνει ένα κομμάτι του νόμου, ή τη γλώσσα του σώματος, ή τον προγραμματισμό ή σχεδιασμό ή τη δημόσια ομιλία μπορεί να διεκδικήσει μνημειώδη πλεονέκτημα σε σχέση με τους συνομηλίκους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ