Απάντηση Εισαγγελέων στο ΠΑΣΟΚ για τη δικογραφία Βενιζέλου: Προσέξτε τις αντιδράσεις σας - iefimerida.gr

Απάντηση Εισαγγελέων στο ΠΑΣΟΚ για τη δικογραφία Βενιζέλου: Προσέξτε τις αντιδράσεις σας

Απάντηση Εισαγγελέων στο ΠΑΣΟΚ για τη δικογραφία Βενιζέλου: Προσέξτε τις αντιδρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πιο... σώφρονες αντιδράσεις καλεί η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας με ανακοίνωσή - απάντηση στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και σχετίζεται με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.Η Ενωση Εισαγγελέων τονίζει ότι οι αρμόδιοι εισαγγελείς διαβίβασαν τα στοιχεία στη Βουλή «από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον» και προσθέτουν ότι «ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας».

Με το βλέμμα προς το ΠΑΣΟΚ και την οργισμένη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, οι Εισαγγελείς καλούν σε πιο σώφρονες αντιδράσεις και προσθέτουν «η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

Σημειωτέον ότι μετά τη διαβίβαση δικογραφίας στη Βουλή από την οποία φαίνεται να προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με οργισμένο τρόπο.

Μάλιστα ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, τόνισε χθες το βράδυ ότι η Χαριλάου Τρικούπη σκέφτεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σημειώνοντας «η ενέργεια της κυρίας Παπανδρέου είναι απαράδεκτη νομικά και εγείρει πολιτικό ζήτημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή δημοσιεύματα (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=607164, «Εφημερίδα των Συντακτών» της 19-6-2014, σελ. 3, Εφημερίδα «Καθημερινή» της 19-6-2014, σελ. 4) με δηλώσεις του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως «νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά την υποβολή στο Γραφείο του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών, από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, υπογραμμίζει τα εξής:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Επίκουροι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν -από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ' οιονδήποτε τρόπο –πέραν, βεβαίως της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από το νόμο ανακριτικές ενέργειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επιβεβαιώνει, και με την αφορμή αυτή, ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας, καλεί τα θεσμικά όργανα της τελευταίας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης, και υπενθυμίζει ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ