Η Τράπεζα της Κίνας CDB εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής σε ελληνικές τράπεζες -Συζήτηση για κοινά επενδυτικά ταμεία - iefimerida.gr

Η Τράπεζα της Κίνας CDB εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής σε ελληνικές τράπεζες -Συζήτηση για κοινά επενδυτικά ταμεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ανάπτυξης συναντήθηκε σήμερα με την επταμελή επιτροπή της Τράπεζας της Κίνας CDB.
Στην εν λόγω συνάντηση ήταν σαφές το ενδιαφέρον που εξεδήλωσε η China Development Bank για τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο ανάπτυξης, στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπεία της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας CDB υπό την πρόεδρό της, Zheng Zhijie συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών καθώς και οι προοπτικές επενδύσεων σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Συγκεκριμένα συζήτησαν την ανάπτυξη κέντρων Logistics σε συνδυασμό με τη σιδηροδρομική σύνδεση του Πειραιά με την Ευρώπη. Επίσης μίλησαν για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών ελαιολάδου και άλλων τροφίμων στην αγορά της Κίνας.Τέλος συζήτησαν και για τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών επενδυτικών ταμείων στην Ελλάδα, όπως και για τη συμμετοχή τους στον τραπεζικό τομέα της χώρας μας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece Στέφανος Ησαΐας.

Υπενθυμίζεται οτι η πρόεδρος Zheng Zhijie, βρίσκεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ενδιαφέρον CDB Τράπεζα Κίνας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ