Πόσο κοστίζει ένας δικαστής στην Ιταλία - Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός μαφιόζου - iefimerida.gr

Πόσο κοστίζει ένας δικαστής στην Ιταλία - Η συγκλονιστική μαρτυρία ενός μαφιόζου

«Λάδωσα δικαστή με 250.000 ευρώ για να με αθωώσει για διπλό φόνο» - Η συγκλονιστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο κοστίζει ένας διεφθαρμένος δικαστής στην Ιταλία; Γύρω στα 250.000 δολάρια, αν πιστέψουμε ένα φυλακισμένο «νονό» της μαφίας. Ετσι ισχυρίζεται ο Αντόνιο Ιοβίνε, πρώην ηγετικό στέλεχος της Καμόρα, της ναπολιτάνικης μαφίας.

Ο Ιοβίνε, ο οποίος συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2010, ισχυρίζεται ότι εξαγόρασε με αυτό το ποσό δικαστή προκειμένου να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες για διπλή δολοφονία. Oπερ και εγένετο. Κι εκείνο δεν ήταν το μοναδικό έγκλημα του πρώην επικεφαλής της πανίσχυρης «φαμίλιας» των Καζαλέζι, καθώς φαίνεται να έχει ξεπαστρέψει κόσμο και κοσμάκη. «Εχω σκοτώσει πολλούς. Δεν θυμάμαι πόσους», ομολόγησε πρόσφατα στις αρχές και η κυνική του δήλωση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Εκτός από φόνους, ο Αντόνιο Ιοβίνε γνώριζε καλά και από «λάδωμα», καθώς ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά των Καζαλέζι με ειδικότητα στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος. Σήμερα πια, που έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με τις αρχές, αποκαλύπτει διάφορα ενδιαφέροντα για τη λειτουργία του συστήματος. «Υπήρχε χρήμα για όλους, το σύστημα ήταν εντελώς διεφθαρμένο. Δεν είχε σημασία σε ποιο κόμμα ανήκε ο δήμαρχος. Το σύστημα λειτουργούσε για όλους το ίδιο», λέει ο 50χρονος μαφιόζος μέσα από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον «Νονό», η ναπολιτάνικη μαφία είχε στήσει ολόκληρο κύκλωμα μέσα στο δικαστικό σώμα της πόλης χρηματίζοντας δικαστές για να καθαρίζουν τις υποθέσεις της. Ετσι φαίνεται πως λειτούργησαν τα πράγματα και στη δική του περίπτωση. Ο δικηγόρος του, όπως λέει σήμερα, του ζήτησε 250.000 ευρώ για να λαδώσει τον δικαστή και άλλον ένα δικηγόρο, προκειμένου να τον αθωώσουν για τον διπλό φόνο. Ο Ιοβίνε κατέβαλε το ποσό και όντως, αθωώθηκε.

Υστερα από αυτή τη μαρτυρία, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα για τον δικαστή που φέρεται να λαδώθηκε για να απαλλάξει τον πρώην μαφιόζο.

Φωτογραφία: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ