Ποιος είπε στον Τσίπρα: «Αλέξη, μην μαζέψουμε κάθε αποτυχημένο ρετάλι στον ΣΥΡΙΖΑ» - iefimerida.gr

Ποιος είπε στον Τσίπρα: «Αλέξη, μην μαζέψουμε κάθε αποτυχημένο ρετάλι στον ΣΥΡΙΖΑ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από το κείμενο των 53, που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με κεντρικό θέμα τις συμμαχίες εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανών πρόωρων εκλογών αλλά και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναδείχθηκε η εντός των τειχών διαφωνία για τη διεύρυνση προς... κέντρο.

Χαρακτηριστικό είναι πως η συνεδρίαση θα συνεχιστεί και απόψε προκειμένου να βρεθούν σημεία σύγκλισης για το τι θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς χθες αποδοκιμάστηκε έντονα η πρόθεση της ηγεσίας να επιδιώξει συμμαχίες με βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέλος της αριστερής πτέρυγας είπε στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν πρέπει να μαζέψουμε κάθε αποτυχημένο ρετάλι και να γίνουμε χαβούζα. Θα φανούμε ως δύναμη του παλιού πολιτικού συστήματος, που συναλλάσσεται με ανθρώπους που ψήφισαν μνημόνια».

Στο ίδιο κλίμα, αλλά όχι με τόσο σκληρές εκφράσεις κινήθηκαν και άλλα στελέχη, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Σόφη Παπαδόγιαννη και ο Αντώνης Νταβανέλλος, ενώ επιφυλάξεις εκφράστηκαν και από την κίνηση των «53», που ζήτησαν να μην υπάρξει μετατόπιση του κόμματος προς το κέντρο.

Η αριστερή πλατφόρμα πιστεύει ότι προέχει η κοινωνική κινητοποίηση η οποία θα αποτρέψει τους βουλευτές να παρατείνουν τη συνέχιση της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Να αποτραπεί δηλαδή η προεδρική εκλογή «από τα κάτω» και όχι με συμφωνίες κορυφής.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Μητρόπουλος, οι «πασοκογενείς», παρουσίασαν στο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ κείμενο - πρόταση με το οποίο ζητούν να ξεφύγει το κόμμα από την εμμονή στο κάλεσμα προς το ΚΚΕ και να ανοιχτεί προς ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ξεφύγει από το χώρο των μνημονίων και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση. Με αυτή τη λογική των συμμαχιών φάνηκαν να συμφωνούν και οι Νίκος Βούτσης, Γιάννης Μπαλάφας και Δημήτρης Βίτσας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ορισμένες οργανωτικές δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έκανε λόγο για ανασυγκρότηση των δομών. Το προσεχές χρονικό διάστημα πάντως δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άνοιγμα προς τη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ