Ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν επιμένει για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν επιμένει για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν επιμένει για προσωρινή έξοδο της Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία αλλά και για τις υπόλοιπες οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου που βρίσκονται σε προβληματική θέση είναι η προσωρινή έξοδος από την ευρωζώνη σε συνδυασμό με υποτίμηση και haircut στο δημόσιο χρέος, δήλωσε ο Χανς Βέρνερ Σιν από την Αθήνα, που βρέθηκε για το 13ο συνέδριο οικονομικών διευθυντών της KPMG.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της υποτίμησης που θα προκύψει, η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα και κατόπιν να επιστρέψει στην ευρωζώνη.

Ο καθηγητής Σιν επισημαίνει την προσωρινότητα της εξόδου και τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος (μέσα σε μια ζώνη που η δομή του ευρώ μοιάζει πάρα πολύ με τον κανόνα του χρυσού) μια οικονομία να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα.

Παράλληλα, σημειώνει, η παραπάνω έξοδος της Ελλάδας θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα σημαντικό κούρεμα χρέους του δημοσίου.

Ο Γερμανός οικονομολόγος ζήτησε επίσης να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα για τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης σε ό,τι αφορά την παροχή ρευστότητας στο σύστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ