H Black Bess είναι η 5η από τις 6 συνολικά επετειακές Bugatti Veyron, που ευτυχώς τελειώνουν - iefimerida.gr

H Black Bess είναι η 5η από τις 6 συνολικά επετειακές Bugatti Veyron, που ευτυχώς τελειώνουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Veyron τείνει προς το τέλος της παρουσίας της και η Bugatti έχει βρει έναν ωραίο τρόπο για να πουλήσει τις τελευταίες βγάζοντας και μεγάλο κέρδος. Τις κάνει συλλεκτικές με την επωνυμία Bugatti Legends, καθώς τα ονόματά τους έχουν κάτι σημαντικό από την ιστορία της μάρκας, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι τις ανακοινώνει σαν να είναι τα επόμενα θαύματα της αυτοκίνησης.

Η 5η και προτελευταία στη σειρά είναι η Black Bess, που κι αυτή θα παραχθεί σε μόλις 3 αντίτυπα, που θα κοστίζουν από 2,15 εκατομμύρια ευρώ! Βάση είναι και εδώ η Veyron Grand Sport Vitesse με τον W16 των 8.000 κυβικών, ενώ πηγή έμπνευσης για την περίσταση ήταν η ιστορική Type 18 που είχε το προσωνύμιο «Black Bess» λόγω του χρώματος του αμαξώματός της και της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυσσε τότε (1912- 14). Ο κινητήρας της ήταν ένας 4κύλινδρος 5.000 κυβικών που απέδιδε 100 άλογα.

Την τότε Black Bess λάτρευε, λόγω της τελικής της των 160+ χλμ./ ώρα, ο Roland Garros, o πρώτος πιλότος που διέσχισε από αέρος τη Μεσόγειο.

H Black Bess είναι η 5η από τις 6 συνολικά επετειακές Bugatti Veyron, που ευτυχώς τελειώνουν | iefimerida.gr 0
H Black Bess είναι η 5η από τις 6 συνολικά επετειακές Bugatti Veyron, που ευτυχώς τελειώνουν | iefimerida.gr 1
H Black Bess είναι η 5η από τις 6 συνολικά επετειακές Bugatti Veyron, που ευτυχώς τελειώνουν | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο μοντέλα Bugatti συλλεκτικά Veyron
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ