Eurobank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Eurobank: Ανοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ προχωρά σήμερα η Eurobank, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με επενδυτές σε πόλεις της Ευρώπης αλλά και στη Νέα Υόρκη. Το βιβλίο προσφορών για το τριετές, σύμφωνα με πληροφορίες, ομόλογο ανοίγει τις επόμενες ώρες με τις πρώτες εκτιμήσεις να τοποθετούν την απόδοση στην περιοχή μεταξύ 3,5%-4%.

Με αυτή την κίνηση η Eurobank επιστρέφει στις αγορές κεφαλαίου και ενισχύει τη ρευστότητά της, εκμεταλλευόμενη τη ροή των επενδυτικών κεφαλαίων. Αναλυτές εκτιμούν ότι όπως συνέβη και στις υπόλοιπες εκδόσεις των ελληνικών τραπεζών, το ομόλογο θα υπερκαλυφθεί ενώ η απόδοσή του δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από την τελευταία τραπεζική έκδοση.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου βρέθηκε στην Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, όπου συμμετείχε στο roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι αγορές αισθάνονται πως η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο».

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bank άντλησε στις 12 Ιουνίου 500 εκατ. ευρώ, μέσω της έκδοσης τριετούς ομολόγου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ