Κολυμπώντας με τσούχτρες: Οι φιλόξενοι «ένοικοι» της λίμνης Παλάου [εικόνες +βίντεο] - iefimerida.gr

Κολυμπώντας με τσούχτρες: Οι φιλόξενοι «ένοικοι» της λίμνης Παλάου [εικόνες +βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι τσούχτρες να αποτελούν τον τρόμο του καλοκαιριού, προκαλώντας ανεπιθύμητα τσιμπήματα και οιδήματα στους επίδοξους κολυμβητές, ωστόσο υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο, που τα διάφανα ζελεδένια ζωάκια βρίσκονται σε αφθονία αλλά είναι ιδιαίτερα φιλικά με τους επισκέπτες που θέλουν να κολυμπήσουν μαζί τους.

Πρόκειται για την «5η λίμνη» ή Ongeim'l Tketau, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, που βρίσκεται στο νησί Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η λίμνη συνδέεται με τον ωκεανό με ρωγμές και σήραγγες από ασβεστόλιθο ενός αρχαίου υφάλου, ωστόσο είναι απομονωμένη και οι συνθήκες είναι αρκετά διαφορετικές από την κοντινή λιμνοθάλασσα.

Οι χρυσές μέδουσες (golden jellyfish) και οι «μέδουσες του φεγγαριού» (moon jellyfish) που κολυμπούν στα νερά της είναι αρκετά ανεκτικές με τους κολυμβητές και δεν τους τσιμπάνε, αφού δεν έχουν φόβο αρπαχτικών στην περιοχή. Ωστόσο η κατάδυση με μπουκάλες στην περιοχή είναι απαγορευμένη γιατί οι φούσκες από τις μπουκάλες τραυματίζουν τις μέδουσες αν μπλεχτούν στο «καπέλο» τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ