«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Ολλανδία -Νίκη με ανατροπή κόντρα στην Αυστραλία (3-2) - iefimerida.gr

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Ολλανδία -Νίκη με ανατροπή κόντρα στην Αυστραλία (3-2)

«Αγκαλιά» με την πρόκριση η Ολλανδία -Νίκη με ανατροπή κόντρα στην Αυστραλία (3-
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ολλανδία μπορεί να τα βρήκε σκούρα στο ματς με την Αυστραλία αλλά τη δουλειά της την έκανε. Τα «καγκουρό» προηγήθηκαν με σκορ 2-1, όμως το μαχητικό πνεύμα των «οράνιε» τους οδήγησε στην ανατροπή και τη δεύτερη νίκη τους στο Μουντιάλ (3-2), μετά το θρίαμβο επί της Ισπανίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Φαν Χάαλ χωρίς να πιάσουν τα αγωνιστικά επίπεδα της πρεμιέρας του κόντρα στους «φούριας ρόχας» κατάφεραν να κάμψουν δύσκολα την αντίσταση των «socceroos» και να πραγματοποιήσουν το σημαντικότερο βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής τους στη νοκ- άουτ φάση.

Ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ στο 20' και ένα λεπτό αργότερα η Αυστραλία ισοφάρισε με το καταπληκτικό τέρμα του Τιμ Κέιχιλ. Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου έφτασε στην ανατροπή με το πέναλτι του Γέντινακ, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους «οράνιε».

Στο 58' ο μέχρι πρότινος άφαντος Ρόμπιν Φαν Πέρσι ισοφάρισε με δυνατό σουτ εντός της περιοχής, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ντεπάι εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» από μακρινή απόσταση, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Στα αρνητικά της σημερινής αναμέτρησης, ο τραυματισμός του Μάρτινς Ίντι και η συμπλήρωση καρτών των Φαν Πέρσι και Κέιχιλ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι.

Το ματς:

Άλλοι είχαν το όνομα και άλλοι τη χάρη! Η Αυστραλία παρουσιάστηκε εξαιρετικά διαβασμένη και στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς καμία δόση υπερβολής, «πάτησε» τους Ολλανδούς. Παρά το γεγονός ότι ο Ρόμπεν ήταν αυτός που στο 20' άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης για τους «οράνιε» κόντρα στη ροή του αγώνα, με μία εντυπωσιακή κούρσα, τα «καγκουρό» κατάφεραν μόλις ένα λεπτό αργότερα να φέρουν εκ νέου το ματς στα ίσα με το καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Τιμ Κέιχιλ.

Η πίεση ψηλά των Αυστραλών δεν σταμάτησε λεπτό και είχε ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Λουίς Φαν Χάαλ να υποπίπτουν σε πολλά λάθη, ιδίως στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου ο Μαρκ Μπρεσιάνο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Ο Φαν Πέρσι ήταν άφαντος, απόρροια της τραγικής κυκλοφορίας των «οράνιε», οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου αδυνατούσαν να αλλάξουν δεύτερη, τρίτη πάσα!

Το δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε από τα πρώτα λεπτά εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και έγινε... ροντέο αμέσως μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γέντινακ στο 54', που έβαλε μπροστά την Αυστραλία σε 2-1. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των «οράνιε» να παγώσουν τους πανηγυρισμούς των αντιπάλων, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φαν Πέρσι βρέθηκε εντός της περιοχής και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο.

Αυτό ήταν... Οι Ολλανδοί πήραν τα πάνω τους και εκμεταλλευόμενοι την ψυχρολουσία στις τάξεις των «καγκουρό», έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και κυνήγησαν ακόμη ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά σε θέση οδηγού. Προς ικανοποίησή τους, μάλιστα, οι παίκτες του Λουίς Φαν Χάαλ πήραν το προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα (68'), όταν ο τερματοφύλακας της Αυστραλίας δεν υπολόγισε σωστά το μακρινό σουτ του Ντεπαϊ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Αυστραλοί αναζήτησαν την ισοφάριση, αλλά μάταια. Η Ολλανδία ήληγχε το ρυθμό και κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι τέλους.

Διαβάστε περισσότερα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ