Bloomberg: Γιατί οι μεγάλοι επενδυτές στρέφονται στα ελληνικά ομόλογα - iefimerida.gr

Bloomberg: Γιατί οι μεγάλοι επενδυτές στρέφονται στα ελληνικά ομόλογα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ρεκόρ στην Ευρώπη αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο μεγάλοι επενδυτές στρέφονται στα ελληνικά ομόλογα γιατί πιέζονται από τις χαμηλές αποδόσεις.

Το Bloomberg αναφέρει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις εταιρείες Prudential Financial, Invesco, BlackRock, Fidelity Worldwide Investment και Jupiter Asset Management.

Η Prudential Financial έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα 5ετούς ή μικρότερης διάρκειας ενώ η Jupiter Asset Management έχει αυξήσει από τον μήνα Οκτώβριο μέχρι και σήμερα την έκθεση της σε ελληνικά ομόλογα. Η Fidelity Worldwide Investment δήλωσε ότι αυξάνει σταθερά την έκθεση της στο ελληνικό χρέος το διάστημα των τελευταίων έξι μηνών.

«Όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν προκλήσεις, με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να είναι οι σοβαρότερες. Όμως υπάρχουν ένα δύο στοιχεία τα οποία λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων. Η σχετική αξία των ομολόγων της είναι ελκυστική και η πιθανή μακροπρόθεσμη πορεία τους είναι ευνοϊκή», είπε στο εν λόγω δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου ο Ρόμπερτ Τιπ, που συγκαταλέγεται στα κορυφαία στελέχη της Prudential.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Prudential έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα συνολικής αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του ο Άριελ Μπεζαλέλ που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Jupiter τόνισε «Η επιτυχία της πρόσφατης δημοπρασίας ελληνικών ομολόγων τον Απρίλιο αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η χώρα επανακτά την εμπιστοσύνη της αλλά και της οικονομικής ανάκαμψής της» και πρόσθεσε στο Blooomberg ότι ήταν παρών σε πρόσφατη δημοπρασία 5ετών ομολόγων που πραγματοποίησε η Ελλάδα, αλλά και σε δημοπρασίες εντόκων γραμματίων 3 και 6 μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρεκόρ ελληνικά ομόλογα Bloomberg στροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ