Ο Καρατζαφέρης θέλει να πάρει μια έδρα από την Χρυσή Αυγή στην Ευρωβουλή -Κατέθεσε ένσταση στο Εκλογοδικείο - iefimerida.gr

Ο Καρατζαφέρης θέλει να πάρει μια έδρα από την Χρυσή Αυγή στην Ευρωβουλή -Κατέθεσε ένσταση στο Εκλογοδικείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη ένσταση κατά των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, κατατέθηκε στο Εκλογοδικείο και είναι από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γεώργιο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στρέφεται κατά της Χρυσής Αυγής και του ευρωβουλευτή της Γεώργιου Επιτήδειου.

Υπενθυμίζεται ότι το ΛΑΟΣ κατά τις Ευρωεκλογές έλαβε ποσοστό 2,7% (154.027 ψήφους). Δηλαδή δεν «έπιασε» το εκλογικό μέτρο του 3% των εγκύρων ψηφοδελτίων που προβλέπει ο νόμος 4255/2014 για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο και ζητάει να του δοθεί μια έδρα από τις τρεις έδρες που έχει η Χρυσή Αυγή και ειδικά η τρίτη, αυτή που κατέχει ο Γεώργιος Επιτήδειος.

Ουσιαστικά ο κ. Καρατζαφέρης ζητάει την μεταστροφή της νομολογίας του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.

Στην ένστασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ