Επιτυχία για Ελληνες επιστήμονες: Ανακάλυψαν νέο υλικό που θα βελτιώσει τις μαγνητικές τομογραφίες - iefimerida.gr

Επιτυχία για Ελληνες επιστήμονες: Ανακάλυψαν νέο υλικό που θα βελτιώσει τις μαγνητικές τομογραφίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ανακάλυψαν μία νέα κατηγορία μαγνητικών νανο-υλικών, χάρη στα οποία οι μαγνητικές τομογραφίες θα φαίνονται πολύ πιο καθαρές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι συσσωματώματα τροποποιημένων νανοκρυστάλλων του μαγνήτη μπορούν να δώσουν βελτιωμένη σκιαγραφική αντίθεση στις μαγνητικές τομογραφίες. Συντονιστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Αλέξανδρος Λάππας, διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ.

Οι ερευνητές αναζητούν τρόπους να βρουν καλύτερες τεχνικές διάγνωσης μέσω της χρήσης νανο-υλικών. Τα μαγνητικά οξείδια του σιδήρου είναι υλικά που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη διάγνωση ασθενειών, ιδίως στον τομέα της απεικόνισης με μαγνητική τομογραφία.

Τα υλικά αυτά λόγω των χαρακτηριστικών τους, έχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως η απουσία τοξικότητας, η ισχυρή μαγνήτιση και η συνέργεια μεταξύ των νανοκρυστάλλων τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές το νέο αυτό υλικό ανοίγει νέους ορίζοντες για τις μαγνητικά ελεγχόμενες ιατρικές μεθόδους απεικονιστικής διάγνωσης διαφόρων παθήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ