Ιδου οι έξι επιστημονικοί τρόποι για να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις - iefimerida.gr

Ιδου οι έξι επιστημονικοί τρόποι για να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεξιά ή αριστερά, άσπρο ή μαύρο, βουνό ή θάλασσα. Επειδή στη ζωή υπάρχουν σοβαρότερα διλήμματα η επιστήμη έχει έτοιμες έξι τρόπους που ίσως σας βοηθήσουν να πάρετε τις πιο σωστές αποφάσεις.

Ευτυχώς, έρευνα έχει δείξει, σύμφωνα με το Business Insider, ότι υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε που θα σας βοηθήσoyn να γίνετε πιο ακριβής στο να παίρνετε αποφάσεις και να τις βασίζετε λιγότερο στο συναίσθημα και στην παρόρμηση.

Εδώ είναι μερικοί μόνο τρόποι:

Σκεφτείτε σαν εξωτερικός παρατηρητής:

Ένα πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να λαμβανετε πιο ορθολογικές αποφάσεις είναι να βγάλετε τον εαυτό σας από την κατάσταση και να σκεφτείτε ως ένας εξωτερικός παρατηρητής.

Μείνετε στο παρόν και μειώστε τις ζημιές:

Η άσκηση διαλογισμού γνώσης και συναίσθησης - το οποίο περιλαμβάνει στο να επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή - μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε πιο εύκολα τις απώλειες όταν έχετε ήδη επενδύσει χρόνο και ενέργεια σε κάτι.

Σκεφτείτε με ξένη γλώσσα

Η ιδέα είναι ότι όταν σκέφτεστε για μια κατάσταση σε μια ξένη γλώσσα, αφαιρεί μερική από τη συναισθηματική σύνδεση που μπορεί να έχετε διαφορετικά, με τη μητρική σας γλώσσα - καθιστώντας έτσι πιο εύκολο να αποσυνδέσετε τον εαυτό σας από την κατάσταση και να σκεφτείτε πιο λογικά, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Καλλιεργήστε τη συναισθηματική νοημοσύνη σας.

Συναισθηματική Νοημοσύνη - η ικανότητα να εντοπίζετε και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας και εκείνα των άλλων - μπορεί να σας βοηθήσει να «χαλιναγωγίσετε» τα συναισθήματα σας από το να σας επηρεάζουν από άσχετες αποφάσεις, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.

Σκεφτείτε το περιβάλλον σας

Ο φωτισμός φαίνεται να ενισχύει τα συναισθήματα ενός ατόμου - τόσο θετικές όσο και αρνητικές - που θα μπορούσε, με τη σειρά του, να έχει αντίκτυπο στην ορθολογική λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με μια μελέτη της Consumer Psychology. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες θεώρησαν ότι η σάλτσα ήταν πιο πικάντικη, οι φανταστικοί χαρακτήρες ήταν πιο επιθετικοί και οι άνθρωποι ήταν πιο ελκυστικοί όταν ήταν σε ένα καλύτερο, φωτεινό δωμάτιο, σε σχέση με ένα σκοτεινό χώρο.

Πριν πάρετε μια απόφαση, σκεφτείτε για ελάχιστα λεπτά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ