Μια ιερέας απαντάει στο γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και η Βίβλος δεν την καταδικάζει - iefimerida.gr

Μια ιερέας απαντάει στο γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και η Βίβλος δεν την καταδικάζει

Μια ιερέας απαντάει στο γιατί η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία και η Βίβλος δεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που χρειάζεται "θεραπεία"». Η ομοφοβία σίγουρα είναι» Ο ΤΑΖ σκέφτεται σοβαρά να ξαναπάει εκκλησία.

H αιδεσιμότατος Σούζαν Ράσελ είναι ιερέας της Επισκοπικής εκκλησίας της Πασαντένα στην Καλιφόρνια και ενεργή ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην επισκοπική εκκλησία οι γυναίκες μπορούν να χειροτονηθούν ιερείς από το 1974 ενώ το 2012 υιοθέτησε ψήφισμα για το «Τέλος στις διακρίσεις απέναντι στους γάμους ανθρώπων του ίδιου φύλου».

Ενεργή αρθρογράφος μεταξύ άλλων, αποκρούει με επιχειρήματα το ότι «ο Θεός μισεί τους ομοφυλόφιλους». Επιτίθεται στην ομοφοβία και τους πολιτικούς που υποστηρίζουν τις διακρίσεις και ανακουφίζει τους gay και λεσβίες χριστιανούς, που παλεύουν ανάμεσα στην σεξουαλική τους επιλογή και την χριστιανική τους πίστη.

1. «To να είσαι gay δεν είναι αμαρτία. Αμαρτία είναι αυτό που μας απομακρύνει από το Θεό και από το αγαπάμε τους δίπλα μας όπως τον εαυτό μας. Αμαρτία είναι η άσκηση βίας και το μίσος. Αμαρτία είναι το να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του Θεού νομίζοντας πως έχεις το δικαίωμα του να κρίνεις τους άλλους.»

2. «Η διδασκαλία του Ιησού είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους. Αφορά στην αγάπη. Αυτή που νοιώθει για σένα και αυτή που πρέπει να νοιώθεις εσύ, για το γείτονα, τον ξένο, τον παρία.»

3. «Δεν υπάρχει καμία εμφανής καταδίκη της ομοφυλοφιλίας στη Βίβλο. Υπάρχουν αποσπάσματα που καταδικάζουν σεξουαλικές πρακτικές αλλά καμία πάνω στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Το να χρησιμοποιείς τη Βίβλο σαν εγχειρίδιο πάνω στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι σαν να τη χρησιμοποιείς σαν εγχειρίδιο αστρονομίας. Ακριβώς όπως αυτοί που έγραψαν τη Βίβλο δεν γνώριζαν πως η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο, δεν είχαν και επαφή με την έννοια της ομοφυλοφιλίας (η οποία δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι το 19οαιώνα).»

4. «H φύση του Θεού είναι η αγάπη κι όχι το μίσος. Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται για το σεξουαλικό μας προσανατολισμό αλλά για τον θεολογικό και η ερώτηση που θέτει δεν είναι το «ποιον αγαπάς» αλλά το «αν αγαπάς». Αρκετοί άνθρωποι δικαιολογούν την ομοφοβία τους, την προκατάληψη και τη βία τους προβάλλοντας σαν επιχείρημα το Θεό. Μερικές φορές η καλύτερη αντίδραση είναι το να τους αγνοήσεις. Σίγουρα αυτό είναι κάτι δύσκολο αλλά το να αφήσουμε το μίσος τους να ενεργοποιήσει το δικό μας μας εμποδίζει από το γίνουμε μέρος της αλλαγής που επιθυμούμε να δούμε.»

5. «Ο Ιησούς δεν είπε τίποτα γύρω από το να είσαι ομοφυλόφιλος αλλά είπε πολλά γύρω από το ότι δεν πρέπει να κρίνεις τους άλλους. Αν κάποιος σου πει πως η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία απάντησε του ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ανάμεσα στους επιστήμονες όσον αφορά τους λόγους που κάποιος γίνεται ομοφυλόφιλος, λεσβία, ετερόφυλος η αμφιφυλόφιλος. To θέμα δεν είναι λοιπόν τι είσαι αλλά το να χτίζεις υγιείς σχέσεις και να μεταδίδεις στους γύρω τη «χάρη» του πώς να χτίσουνε και τις δικές τους.»

6. «Όταν οι πολιτικοί καταδικάζουν τη σεξουαλική σου επιλογή, θύμισε τους ότι το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα του καθ' ενός να πιστεύει ότι θέλει όσον αφορά το τι ο Θεός ευλογεί ή όχι. Και ταυτόχρονα δεν επιτρέπει σε κανέναν να αποφασίσει αυθαίρετα βάσει των πεποιθήσεων του το ποιον το Σύνταγμα προστατεύει ή όχι. Θύμισε τους να μην μπερδεύουν τη θεολογία με τη δημοκρατία. Στη συνέχεια σταμάτα να τους υποστηρίζεις και στις επόμενες εκλογές ψήφισε τον αντίπαλό τους.»

7. «Οι ομοφυλόφιλοι δεν χρειάζονται προσευχές για τη σωτηρία της ψυχής τους. Αν θες να προσευχηθείς για κάτι προσευχήσου για το τέλος της ομοφοβίας. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι που χρειάζεται «θεραπεία». Η ομοφοβία σίγουρα είναι.»

*Ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στo www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ