Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και κατόπιν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν σήμερα, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του βιβλίου, απαιτώντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απόλυσης.

Παράλληλα, σήμερα προχώρησαν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου ότι «η απεργία της Τετάρτης αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό σταθμό του συνολικού αγώνα μας, σε μια συγκυρία ενός ανελέητου κοινωνικού πολέμου που δεχόμαστε από την τάξη των αφεντικών, από τις ντόπιες και ξένες οικονομικές και πολιτικές ελίτ».

Παράλληλα, ο Σύλλογος τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του βιβλίου θα αγωνιστούν για «την ανατροπή των νόμων που έχει θεσπίσει το "μαύρο μέτωπο" ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, νόμων που ισοπεδώνουν τους μισθούς, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύουν το δικαίωμα της συλλογικής δράσης των εργαζόμενων».

Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών από τους εργαζόμενους στον κλάδο του βιβλίου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ